Filip: Senatul a primit scrisoarea premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip a primit scrisoarea premierului privind corelarea textelor de legi privind referendumul, el arătând că se aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, notează Mediafax.

"Am luat în considerare nevoia, necesitatea urgentă a convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, ne-am făcut o gândire faţă de anumiţi paşi procedurali, pentru că trebuie convocat Biroul Permanent, Comisia juridică şi apoi plenul", a spus Petru Filip.

Potrivit acestuia, singura chestiune care blochează Senatul, în acest moment, să ia o decizie legată de date şi ore este motivarea Curţii Constituţionale.

"Motivarea este principalul subiect al armonizării actelor juridice. Degeaba îi chemăm pe senatori. Ceea ce ştim e despre ce discutăm, Legea 3 şi Ordonanţa 42, dar trebuie să ai, în contrapondere, observaţiile Curţii, justificate, nu doar comunicatul de presă, care poate da naştere la interpretări", a spus senatorul.

Preşedintele interimar al Senatului a explicat că şi o decizie a preşedintelui interimar, Crin Antonescu, este legată tot de publicarea motivării Curţii Constituţionale.

"Şi preşedintele interimar trebuie să primească motivarea CC în vederea promulgării sau a nepromulgării şi eventual şi a trimiterii, din partea lui, la Parlament", a mai spus Filip.

Petru Filip a declarat că, din punctul său de vedere, Parlamentul se poate convoca cât mai repede, iar Senatul, care este primă Cameră sesizată în acest caz, poate lucra şi săptămâna viitoare, pentru a da un raport în Comisia juridică şi un vot în plen, dar acest lucru depinde numai de momentul în care Curtea Constituţională va decide să publice motivarea pe legea referendumului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite