Petre Roman sare în ajutorul lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.100 de membri ai Uniunii Pensionarilor şi Solidarităţii Sociale vor număra voturile primite de Sorin Oprescu pe 1 iunie Sorin Oprescu, încă pe primul loc în preferinţele

1.100 de membri ai Uniunii Pensionarilor şi Solidarităţii Sociale vor număra voturile primite de Sorin Oprescu pe 1 iunie

Sorin Oprescu, încă pe primul loc în preferinţele bucureştenilor, va beneficia de sprijinul tehnic şi politic al formaţiunii conduse de Petre Roman, Uniunea Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale.

Petre Roman a spus că deocamdată nu poate fi vorba de un proiect ideologic între partidul său şi doctorul Oprescu.

UPSS îl susţine politic acum şi în turul al doilea al alegerilor pe Sorin Oprescu, în cazul în care acesta se va califica.

Uniunea, care a depus liste complete la alegerile din Bucureşti, vine cu un ajutor tehnic preţios pentru Oprescu, care a anunţat că se teme de o eventuală fraudare a alegerilor.

"Este o problemă că nu are oameni în secţii"

1.100 de membri ai UPSS sunt prezenţi în tot atâtea secţii de vot din Bucureşti, din cele 1.181 existente, iar prezenţa acestora va reduce posibilitatea unor neregularităţi. "El nu are oameni în secţii şi este o problemă importantă. Suspiciunea de furt este mai mare decât în ultimii 15 ani", declară Petre Roman.

Oprescu s-a confruntat cu lipsa maşinăriei de partid la întocmirea, verificarea şi depunerea listelor de semnături pentru înscrierea în competiţia electorală de la Bucureşti. Ieri, UPSS a organizat un spectacol pentru pensionari la Sala Palatului, la care a participat şi Sorin Oprescu.UPSS este un partid cu reprezentanţi ai pensionarilor şi sindicaliştilor.

După alegerile locale, UPSS şi-ar putea schimba titulatura în Uniunea Pensionarilor şi Muncitorilor, declară fostul premier Petre Roman.

Liderul UPSS adaugă că ar putea continua şi după alegeri colaborarea cu independentul Sorin Oprescu. Doctorul Oprescu a anunţat deja că este interesat în constituirea unei mişcări sociale.

Oprescu nu se delimitează de Iliescu pentru mineriade

Sorin Oprescu a declarat, marţi seară, la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social, că Ion Iliescu "a ţinut un echilibru într-o perioadă frământată", fiind întrebat dacă fostul şef de stat a făcut un lucru bun sau rău acum 18 ani când a chemat minerii în Bucureşti.

Oprescu a încercat să evite subiectul, dar a spus, la insistenţele jurnaliştilor, că nu se delimitează de Ion Iliescu pentru mineriada din 13-15 iunie 1990: "Ce doriţi, te-ai lepădat de satana?".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite