VIDEO Peter Eckstein Kovacs şi-a dat demisia de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Eckstein Kovacs şi-a dat demisia din funcţia de consiler al preşedintelui Traian Băsescu.

Între cei doi au existat divergenţe de opinie cu privire la proiectul Roşia Montană, acesta fiind motivul părăsirii postului de consilier, scrie mediafax.ro. Traian Băsescu a semnat şi acceptat demisia lui Peter Eckstein Kovacs.

Fostul consilier al lui Traian Băsescu este împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în timp ce preşedintele s-a exprimat îl ultima perioadă cu insistenţă asupra necesităţii începerii exploatării aurului de acolo.

De altfel, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petiţie prin care asociaţia Transilvania Verde îi cere ministrului Culturii să retragă certificatul de descărcare arheologică, pentru masivul Cârnic, de la Roşia Montană.

După ce a semnat protestul, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei că s-a raliat demersului pentru că, în opinia sa, investiţia de la Roşia Montană este una păguboasă pentru România.

"Îmi face mare, mare plăcere să semnez apelul celor de la Transilvania Verde, prin care protestează împotriva, investiţiei, să îi zicem aşa, de la Roşia Montană. Este o poziţie de a mea arhicunoscută, pe care o repet de câte ori trebuie să o repet, pentru că este o afacere păguboasă pentru România. Eu sper ca nici toamna asta, nici în toamna viitoare şi nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Roşia Montană."
a spus, la acea vreme, Eckstein-Kovacs.

image

Andrei Pleşu a fost primul care a abandonat Administraţia Prezidenţială, în mai 2005. Adriana Săftoiu a părăsit funcţia de purtător de cuvânt al Preşedinţiei la scurt timp după ce soţul ei de atunci, Claudiu Săftoiu, a plecat de la SIE, în prezent ea fiind deputat PNL. Şi Renate Weber a demisionat, ajungând eurodeputat liberal. Îl luna aprilie şi Sebastian Lăzăroiu, actualul ministru al Muncii, a plecat şi el din funcţia de consiler.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite