Pesediştii îşi plătesc poliţele din campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au evaluat într-un cerc restrâns care ar trebui să fie măsurile în cazul Năstase. Cel mai supărat a fost însă Geoană, care a vrut să propună retragerea sprijinului politic pentru fostul

au evaluat într-un cerc restrâns care ar trebui să fie măsurile în cazul Năstase. Cel mai supărat a fost însă Geoană, care a vrut să propună retragerea sprijinului politic pentru fostul lider al social-democraţilor. Înverşunarea lui Geoană nu a fost legată neapărat de datoriile pe care se presupune că le-ar fi lăsat fostul preşedinte din campania din 2004, cât mai ales de faptul că acesta a reapărut pe scena politică. Surse din partid spun că de fapt Geoană îşi face probleme mai ales în legătură cu platforma politică la care Năstase lucrează şi pe care ar intenţiona să o prezinte la Consiliul Naţional. Geoană a fost însă temperat de ceilalţi participanţi la şedinţă,luându-se decizia să se dea deocamdată doar un ultimatum. Prin urmare, preşedintele PSD, Mircea Geoană, intenţionează să poarte cât mai urgent o discuţie cu Năstase pentru a se lămuri dacă acesta vrea să mai fie în interiorul PSD sau preferă să se situeze în afara partidului. "În BPN a fost evocată şi posibilitatea retragerii sprijinului politic, însă am considerat că ar fi exagerat. Vom avea cu Adrian Năstase o discuţie ultimativă", a mai spus Geoană, care a sugerat că fostul lider al PSD ar trebui să mai pună mâna şi pe portofel, pentru a contribui la stingerea datoriilor partidului.

Năstase nu-şi face probleme
Adrian Năstase spune însă că stă foarte sigur pe propriile picioare şi, prin urmare, este foarte relaxat. "Nu am informaţii că s-a discutat despre retragerea sprijinului meu politic. Dar sunt extrem de relaxat. De-a lungul anilor, eu am contribuit la crearea acestui partid. Împreună cu Alexandru Athanasiu, suntem cei care, în 2001, am creat PSD, un partid care s-a modernizat, care a realizat foarte multe reforme, un partid care a fost acceptat în Internaţionala Socialistă. Dar, sigur, partidul se mai poate schimba în câteva rânduri şi poate să ajungă înapoi la alte formule sau, din contră, să meargă înainte. Nimeni nu poate să schimbe aceste lucruri", a declarat Adrian Năstase. "Sunt însă, sigur, alţi colegi care au venit mai târziu în partid, au o vechime de doi-trei ani, patru ani, şi încearcă să rescrie istoria acestui partid. Nu ştiu ce comentarii se pot face, dar vă spun că stau foarte sigur pe picioarele mele", a spus Năstase.

Partidul nu-şi vinde sediile
Chiar dacă recunosc că se află într-o situaţie financiară nu tocmai confortabilă, social-democraţii au decis ieri că sediile centrale nu trebuie vândute, ci, dimpotrivă, cumpărate. "PSD nu intenţionează să vândă sediul din Băneasa pentru a-şi achita datoriile din campania electorală din 2004", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană. Drept urmare, pentru a avea bani, PSD va pune accent pe încasarea cotizaţiilor, deoarece în ultimele luni acestea au devenit aproape benevole. În 2004, PSD avea datorii de 80 de miliarde lei, dintre care a achitat doar 30 de miliarde.

Mitrea nu vrea să calce în Zambaccian
Nici un membru al PSD nu e scutit de pericolul retragerii sprijinului politic dacă nu înţelege să stea în echipă, să nu atace propriul partid, a afirmat, ieri, Miron Mitrea, secretar general al PSD. Pentru el, Adrian Năstase nu face excepţie. "Nu se pune problema azi, dar nici el nu este scutit, ca nimeni altul, să se găsească într-o asemenea situaţie, în momentul în care nu înţelege să sprijine echipa din care face parte", a avertizat Mitrea. El a respins orice implicare a sa în dosarul "Zambaccian". "Nu e casa mea. Povestea asta cu cazul în sine nu e la mine în curte. Nici nu am călcat vreodată în casa de pe Zambaccian, nici nu am de gând să calc", a mai spus Mitrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite