Peremiştii cer desfiinţarea CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de plen a celor două Camere de ieri, preşedintele CNSAS, Claudiu Secaşiu, a prezentat parlamentarilor rapoartele de activitate ale instituţiei pe anii 2000-2002, 2003-2004. El a spus

În şedinţa de plen a celor două Camere de ieri, preşedintele CNSAS, Claudiu Secaşiu, a prezentat parlamentarilor rapoartele de activitate ale instituţiei pe anii 2000-2002, 2003-2004. El a spus că "în pofida tuturor neajunsurilor, CNSAS şi-a dovedit utilitatea", amintind creşterea numărului de solicitări pe care le-a primit instituţia de la cetăţeni. Prezentarea rapoartelor a dat ocazia mai ales parlamentarilor PRM să conteste instituţia. Senatorul PRM Gheorghe Funar a anunţat că partidul său solicită desfiinţarea CNSAS, în timp ce colega lui de partid, deputata Daniela Buruiană, a caracterizat Consiliul drept "progenitura" ţărăniştilor "la fel de nesuferită ca şi iniţiatorul ei" (Ticu Dumitrescu - n. red.). Ea a acuzat Consiliul, spunând că în perioada 2000-2004 nu a însemnat decât "salarii de miniştrii, excursii în străinătate (...), angajarea tuturor rubedeniilor şi prietenelor".
Buruiană a mai spus că s-au cheltuit mii de miliarde pentru "canapele de pluş pentru dosuri delicate şi zurgălăi pentru cai bălţaţi". Deputatul PC Nicolae Popa a declarat, la rândul lui, că există pericolul ca instituţia să cadă în derizoriu şi a cerut excluderea politicului din activitatea Consiliului. Popa a spus că membrii în CNSAS trebuie să fie cei care au avut de suferit în urma Securităţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite