Percheziţia informatică în cazul Ridzi blocată de deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridzi a venit din ce în ce mai rar la Parlament în ultimul an
Ridzi a venit din ce în ce mai rar la Parlament în ultimul an

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor respins astăzi cererea procurorilor de extindere a urmăririi penale şi de aprobare a percheziţiei informatice pentru Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, în prezent deputat PDL.

Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat cu uşile închise, în absenţa Monicăi Iacob Ridzi, iar votul a fost secret, transmite Mediafax

Monica Iacob-Ridzi a fost externată, în 3 decembrie, din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a urmat tratament din cauza unei infecţii la măduva osoasă.

Alianţa PDL-PSD a salvat-o pe Ridzi de procurori

Reamintim că în luna februarie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi Monica Maria.

Fostul ministru al Tineretului este acuzat într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

Monica Iacob-Ridzi a explicat că cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice, transmis Comisiei juridice la începutul lunii septembrie, este un demers inutil al procurorilor deoarece a oferit deja aceste date din proprie iniţiativă încă din luna iulie. Atunci ea a pus la dispoziţia justiţiei toate adresele de e-mail cu parole şi a cerut procurorilor ca, în prezenţa sa sau a avocaţilor săi, să le verifice.

"Este mai mult decât evident că procurorii, într-un exces de zel regretabil şi cu ignorarea unor prevederi legale pe care le aveau la îndemână, au solicitat un aviz de percheziţie inutil, au tergiversat nejustificat procedurile de anchetă şi, mai mult, au generat încă un circ mediatic în ceea ce mă priveşte", a declarat atunci Monica Iacob-Ridzi.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite