Pediştii susţin că n-au motive să renunţe la Ionescu şi Teodorescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de Muncă, motivând că actualul cadru legislativ nu interzice foştilor ofiţeri de Securitate să deţină astfel de funcţii în stat. Discuţiile dintre liderii celor două partide au devenit

de Muncă, motivând că actualul cadru legislativ nu interzice foştilor ofiţeri de Securitate să deţină astfel de funcţii în stat. Discuţiile dintre liderii celor două partide au devenit tensionate în momentul în care şeful Executivului i-a avertizat pe pedişti că o să-i demită personal pe Ionescu şi pe Teodorescu, dacă nu vor fi retraşi. Sursele citate au precizat că Emil Boc şi Adriean Videanu au răspuns sec că premierul nu poate face acest lucru, întrucât ambii sunt funcţionari publici şi au fost numiţi prin ordin al miniştrilor PD de la Mediu, Sulfina Barbu, şi Muncă, Gheorghe Barbu, care nu vor semna înlăturarea lor. Mai mult, liderii democraţi au mai susţinut că Aurel Teodorescu şi-a dat demisia din partid şi că acum este independent, argument respins de Tăriceanu. În cele din urmă, pediştii i-au asigurat pe liberali că vor renunţa la cei doi foşti securişti, dacă Legea Ticu sau cea privind lustraţia vor fi modificate, astfel încât să interzică expres fostelor cadre ale Securităţii să ocupe funcţii de demnitate publică.
Premierul Tăriceanu s-a declarat, potrivit unor surse din Alianţă, extrem de nemulţumit de faptul că miniştrii PD ai transporturilor, Radu Berceanu, şi mediului, Sulfina Barbu, nu au prezentat niciun raport privind reducerea numărului de agenţii şi instituţii din subordinea lor. Din acest motiv, ar fi arătat Tăriceanu, proiectul de diminuare a acestor structuri nu poate fi pus în aplicare la 31 august, aşa cum s-a angajat guvernul. Liderii Alianţei au convenit să amâne până la 15 septembrie termenul-limită de restructurare a agenţiilor guvernamentale. Cele două formaţiuni au mai fost de acord cu ideea modificării Legii CNSAS, în sensul eliminării din text a expresiei care condamnă colaborarea cu Securitatea "ca poliţie politică". Liderul PD, Emil Boc, a negat, ieri, existenţa vreunui conflict cu liberalii, arătând că şedinţa de luni a CNC-ului Alianţei a fost "cea mai liniştită de până acum".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite