Pediştii mai încearcă o dată ieşirea de la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD, Emil Boc, a convocat astăzi o şedinţă extraordinară a Colegiului Director, care să hotărască prin vot strategia partidului. Pediştii au mai multe variante de lucru -

Preşedintele PD, Emil Boc, a convocat astăzi o şedinţă extraordinară a Colegiului Director, care să hotărască prin vot strategia partidului. Pediştii au mai multe variante de lucru - ruperea protocolului Alianţei, ieşirea de la guvernare sau păstrarea statutului actual până la alegerile pentru PE - însă decizia depinde în mare măsură de mesajul pe care îl va da preşedintele Traian Băsescu. Surse din PD au precizat că şeful statului a transmis încă de săptămâna trecută liderilor partidului, prin intermediari, semnalul abandonării guvernării, însă aceştia nu s-au grăbit să-i dea curs. Emil Boc a dezminţit, sâmbătă, aceste informaţii, precizând că nu au nicio bază reală. Liderii pedişti s-au întâlnit de mai multe ori, în weekend, pentru a analiza situaţia creată de scandalul biletelor. Potrivit NewsIn, varianta ieşirii de la guvernare este în continuare minoritară, fiind la nivelul unui curent de opinie în filiale şi la unii lideri. Ea nu este agreată de vârful partidului, de miniştri sau secretari de stat, pentru că ar însemna să ofere pe tavă puterea liberalilor şi opoziţiei. Cert este însă că în partid s-a conturat un grup mic de nemulţumiţi de reacţiile timide ale democraţilor din ultimele zile sau de pretextul folosit potrivit căruia pe pedişti i-ar aştepta, odată cu ieşirea de la guvernare, anchete în justiţie.

Până în momentul de faţă, varianta rămânerii la guvernare pare să fie cea împărtăşită de cei mai mulţi adepţi, care susţin că PD are nevoie de pârghiile puterii pentru a da lovitura de graţie liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite