Patriarhia îl reclamă pe Mircea Dinescu la CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română a anunţat ieri că va sesiza CNSAS în legătură cu afirmaţiile lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului, potrivit căruia fostul mitropolit al Ardealului, Antonie

Patriarhia Română a anunţat ieri că va sesiza CNSAS în legătură cu afirmaţiile lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului, potrivit căruia fostul mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, i-ar fi cerut lui Nicolae Ceauşescu să-l facă general de Securitate. Patriarhia spune, într-un comunicat, că declaraţiile lui Mircea Dinescu dintr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul" sunt incompatibile cu statutul de membru al CNSAS şi sugerează că gestul acestuia intră sub incidenţa legii penale.

Mircea Dinescu a susţinut că deţine informaţia chiar din scrisoarea lui Antonie Plămădeală către Nicolae Ceauşescu. Mircea Dinescu a mai spus că Securitatea nu se mulţumea să aibă doar informatori în rândurile preoţimii, ci că "a trimis la şcoala de popi de la Sibiu băieţi şcoliţi la Băneasa". Dinescu a susţinut că se teme că nu va putea fi dovedită colaborarea înalţilor ierarhi ai BOR cu Securitatea pentru că aceştia s-ar bucura de protecţia legii ca foşti ofiţeri acoperiţi.

De unde ştie Patriarhia ce e în dosare?

Dinescu a negat, ieri, pentru NewsIn, că ar fi extras datele despre fostul mitropolit al Ardealului din dosarele de la Consiliu. "Informaţia despre Plămădeală nu este de la CNSAS, este din altă parte. De unde ştiu cei ce de la Patriarhie ce există în dosare? De unde ştiu ei că eu aş fi distorsionat vreun dosar?", a spus Dinescu. El a remarcat că, în ultimele zile, unele personaje controversate din punctul de vedere al relaţiei cu fosta Securitate au devenit foarte active în apărarea Bisericii. "Dacă mă uit numai câţi informatori ai Securităţii plâng pe toate posturile tv de mila Bisericii, trebuie să spun că băieţii au început să fie foarte activi în această zonă", a zis Dinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite