Viitorul congres al Partidului Socialist European (PES) ar putea fi organizat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al Partidului Socialist European (PES) Philip Cordery
Secretarul general al Partidului Socialist European (PES) Philip Cordery

Secretarul general al Partidului Socialist European (PES), Philip Cordery, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că PES ar putea lua în considerare organizarea viitorului congres la Bucureşti, dar că acest lucru se va discuta doar după alegerile din decembrie din România, potrivit Agerpres.

Philip Cordery a reinterat faptul că solicitarea de mutare a congresului PES din acest an la Bruxelles a venit din partea lui Victor Ponta. Premierul explica la acea vreme că nu doreşte ca problemele interne din România să distorsioneze mesajul pe care acest congres urma să-l dea la nivelul întregii UE.
Secretarul general al PES a mai afirmat că poporul român va da în decembrie propriul verdict privind evenimentele din ultimele luni din România.

„Din punctul nostru de vedere, poporul român va da în decembrie propriul verdict asupra a ceea ce s-a întâmplat în România, iar prezenţa noastră acolo ar fi stat în calea acestui lucru. Dar aş vrea ca să-i mulţumesc public din partea PES lui Victor Ponta/pentru înţelegerea lui. Ar fi fost un mare sprijin pentru el ca partidul să-i arate toată această solidaritate. Dar îi dorim tot norocul şi credem că se va descurca bine oricum“, a spus Philip Cordery.

Premierul Victor Ponta va participa sâmbătă, la Bruxelles, la congresul Partidului Socialiştilor Europeni. Premierul va susţine un discurs, cu începere de la ora 15.30. În cadrul Congresului se va alege noul preşedinte al PES.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite