Partidul folcloristelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD, lăsând PRM cu Irina Loghin şi Angela Buciu După ce a stat în PRM 16 ani, fiind unul dintre membrii fondatori ai partidului, Lia Olguţa

Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD, lăsând PRM cu Irina Loghin şi Angela Buciu

După ce a stat în PRM 16 ani, fiind unul dintre membrii fondatori ai partidului, Lia Olguţa Vasilescu a decis să devină membră PSD. Ea şi-a depus adeziunea la PSD Dolj şi a fost prezentată de Mircea Geoană, cu mare mândrie, drept noua achiziţie a social-democraţilor. Vasilescu este a doua pierdere recentă suferită de PRM, după excluderea Danielei Buruiană.

"De un an de zile mă gândesc să fac această schimbare. Am reuşit, împreună cu colegii de la PSD, să fac ceea ce voiam de şase luni şi nu reuşeam, anume să obţin o creştere a salariilor profesorilor", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea nu a dorit să comenteze motivele, "personale", pentru care a părăsit PRM, dar a afirmat că s-a gândit să plece când, în urmă cu un an, a fost atacată într-un articol publicat în ziarul "Tricolorul". "Am fost un critic al PSD până acum trei ani, iar de atunci sunt un critic vehement al celor aflaţi la putere. Am ţinut din suflet la PRM şi încă am acolo foarte mulţi prieteni.

Dacă ei vor da curs la atacuri împotriva mea, situaţia se va schimba. Domnului Vadim îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine", a adăugat Olguţa Vasilescu.

Mircea Geoană şi-a făcut drum până la Craiova special pentru a o prezenta pe Vasilescu drept cel mai nou membru PSD. "Doamna Lia Olguţa Vasilescu este un câştig net pentru Partidul Social Democrat şi este o plăcere şi o onoare pentru mine să o prezint ca pe noul meu coleg", a declarat Geoană. El nu a fost zgârcit cu laudele la adresa noii sale colege. "Este un talent tânăr pe scena politică şi sunt bucuros că a venit alături de noi", a mai afirmat Geoană.

Rămâne fără funcţii în parlament

Fosta deputată PRM a precizat că venirea sa la PSD înseamnă pierderea celor două funcţii din comisiile de specialitate ale parlamentului. Ea deţinea postul de preşedinte al Comisiei de învăţământ şi cel de secretar al Comisiei de regulament.

"Nu am ţintit nicio funcţie în cadrul PSD, dimpotrivă, prin venirea mea aici am pierdut cele două funcţii foarte importante din parlament. Ele au fost negociate de PRM şi mi se pare normal să rămână tot la PRM", a spus Olguţa Vasilescu.

Olguţa, ispitită de mai multe ori

La sfârşitul anului 2005, şefa tineretului peremist se gândea să părăsească barca lui C.V. Tudor în favoarea PNL sau PC, nemulţumită de faptul că tribunul nu-i acorda o funcţie serioasă în conducerea partidului. A fost curtată asiduu şi de către liderul PNG, Gigi Becali, care a momit-o în 2006 cu funcţia de "vicepreşedinte naţional" .

Lia Olguţa Vasilescu a intrat în PRM în 1991, când avea 17 ani. Între 1997 şi 2000 a lucrat ca ziarist la un cotidian local, de unde a şi plecat în Parlamentul României. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite