Toți oamenii președintelui: Partidul lui Ungureanu e plin de foști membri PDL, PNL și PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua conducere a Partidului Forța Civică
Noua conducere a Partidului Forța Civică

Partidul Forța Civică și-a ales noua conducere, formațiunea fiind condusă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Partidul aduce sub aceeași umbrelă foști membri din cele mai importante formațiuni politice post-decembriste.

Adrian Iuraşcu este de profesie inginer. În anul1996 devine membru în Consiliul de Conducere al Convenţiei Democrate Române din partea societăţii civile. Peste opt ani, în anul 2004, Iuraşcu a devenit preşedinte al forului Civic Românesc, iar în 2008 ajunge preşedinte al Partidului Forţa Civică.

Vineri, Adrian Iuraşcu şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului Forţa Civică.

„Acest partid nu va avea baroni locali, nu vom primi în rândurile noastre oameni certaţi cu legea. Toţi membrii din conducerea FC vor fi verificaţi de CNSAS“, a declarat Iuraşcu, la Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică unde Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales preşedinte al formaţiunii.

A demisionat din PNL și vrea să continue "revoluția bunului simț" alături de PFC

Dan Cristian Popescu a demisionat joi din funcția de președinte al filialei PNL Sector 2, motivând că a devenit prizonierul "obsesiilor" lui Crin Antonescu şi al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala şi cu bunul-simţ.

"Din păcate, Partidul Național Liberal a ales un drum pe care nu îl pot urma, tocmai din pricina loialității mele față de valorile dreptei și liberalismului", scrie Popescu pe blogul personal.

"Nu pot să mai fiu membru al unui partid care consideră aliații occidentali ca fiind adversari politici, ajungând acum să pretindă, prin vocea liderilor săi, izolarea țării și formule de <<democrație original>> ce aduc aminte mai degrabă de Iliescu și Vadim Tudor decât de Brătieni și I. Gh. Duca", a mai scris liberalul pe blog.

Bazac, de la stânga la dreapta

Ioan Bazac a fost ministrul Sănătății în perioada 2008-2009, făcând parte din primul guvern Boc. Ion Bazac deține împreună cu soția sa, Camelia Bazac, dealerul auto Forza Rossa, reprezentatul general Ferrari în România.

În perioada 2000-2002, Bazac a lucrat ca secretat de stat în ministerul Sănătății.

Fostul social-democrat a fost implicat în 2005 într-un scandal. Bazac a fost audiat de Parchetul Național Anticorupție în dosarul "Sănătatea" care privea un transfer ilegal al unor fonduri în valoare de 5 miliarde de lei către mai multe societăți intermediare.

În bucătăria politicii

Smaranda Vornicu este fiica realizatorului TV Tudor Vornicu, este medic stomatolog, fashion editor şi cunoscută în mediul on-line pentru cei pasionaţi de gastronomie drept deţinătoarea blogului "Zâna Eficienţei".

Săniuţă şi Pirpiliu lasă independenţa pentru Forţa Civică

Marian Săniuţă a fost preşedintele PSD Prahova în perioada 2004-2009. Actualmente, este deputat independent, ales în colegiul 4 din Valea Slănicului.

Un alt deputat independent care a intrat în partidul condus de Ungureanu este Pirpiliu Ştefan. Acesta a făcut parte din PDL până în luna august. Pirpiliu a fost ales în colegiul 42 din Bucureşti.

Liga dă PDL pe partidul lui Ungureanu

Dănuţ Liga a lăsat PDL-ul pentru Forţa Civică. Acesta ocupă un scaun în Camera Deputaţilor.

În 2005, deputatul (pe atunci) PRM Dănuț Liga a propus un proiect de lege prin care românii cu drept de vot care nu se prezintă la alegeri să fie amendați cu unul până la șase salarii medii lunare.

Adrian Semcu a fost preşedinte al PNL Prahova şi, asemeni lui Ungureanu, s-a autosuspendat din partid, Crin Antonescu motivând plecarea acestuia spunând că a primit oferta de a fi prefect.

Teodor Marieş este liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, cel mai cunosc publicului, probabil, prin frecventele greve ale foamei pe care le-a făcut.

Gabriel Biriş face schimb între două partide noi apărute pe scena politică, trecând de la Noua Republică la Forţa Civică. Biriş este expert în taxe şi fiscalitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite