Partidul Democrat a cerut parlamentarilor săi să nu lipsească de la votul din parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat a decis, ieri, în mod surprinzător, să participe la şedinţa parlamentului, la care se va decide asupra propunerii de suspendare a preşedintelui Băsescu şi, oficial, să

Partidul Democrat a decis, ieri, în mod surprinzător, să participe la şedinţa parlamentului, la care se va decide asupra propunerii de suspendare a preşedintelui Băsescu şi, oficial, să voteze împotriva acestei propuneri.

Totuşi, neoficial, unii lideri democraţi afirmă că ar putea exista parlamentari PD care să primească sarcina de a vota "pentru", întrucât preşedintele Traian Băsescu doreşte să fie suspendat, pentru ca ulterior să demisioneze şi să organizeze alegeri prezidenţiale anticipate. Surse din PD susţin că sondajele arată că Băsescu va câştiga fără probleme aceste alegeri, iar şeful statului doreşte să-i atragă într-o competiţie electorală pe adversarii săi, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană. "Sondajele arată că Tăriceanu ar ieşi abia pe locul patru, după Geoană şi Becali", a spus un lider PD.

Pentru a preîntâmpina astfel de speculaţii, preşedintele PD, Emil Boc, a precizat că deputaţii şi senatorii democraţi vor vota "cu bilele la vedere" împotriva suspendării. "Pentru a elimina orice fel de ambiguităţi", a explicat Boc. Colegii săi de partid au arătat că va fi însă destul de dificil de verificat dacă toţi cei 72 de parlamentari PD vor urma o astfel de indicaţie şi este foarte posibil ca şapte sau opt să se alăture celor care votează pentru suspendarea preşedintelui. Acum circa două săptămâni, PD a refuzat să participe la votul de învestitură al noului Guvern Tăriceanu, aşa că a fost clar că niciun parlamentar al acestui partid nu a susţinut, prin vot, noul Executiv.

Preşedintele PD, Emil Boc, a apreciat că demersul de suspendare a lui Băsescu este unul "politicianist". El a spus că se doreşte suspendarea şefului statului, întrucât "a deranjat" clasa politică, prin demersurile sale de condamnare a comunismului, de desecretizare a peste două milioane de dosare de Securitate şi prin demersurile referitoare la "foştii băieţi deştepţi" din economie.

Deputaţii şi senatorii democraţi vor vota "cu bilele la vedere" împotriva suspendării, pentru a elimina orice fel de ambiguităţi
Emil Boc, preşedinte PD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite