Partidul lui Dan Diaconescu, respins din nou la tribunal. Patronul OTV contestă decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, dar decizia poate fi atacată la Curtea de Apel

"Presupun că cineva acolo sus nu ne doreşte la viitoarele alegeri", a declarat Dan Diaconescu pentru "Adevărul", după decizia instanţei. El s-a întrebat retoric „cum este posibil să încerci de două ori să-şi faci partid cu acte în regulă şi să nu ţi se permită".

"S-a tot amânat pronunţarea de câteva ori, iar judecătorul întreba la un moment dat de ce nu sunt ghilimele la numele meu", a povestit jurnalistul, al cărui partid ar urma să se cheme Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Patronul OTV a precizat că va încerca să atace în instanţă decizia Tribunalului Bucureşti şi că va depune o nouă solicitare de înfiinţare a partidului.

La începutul lui aprilie instanţa a respins definitiv solicitarea patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului, după ce, în noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare. Decizia a fost însă contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi de Asociaţia Românilor Sinceri care au avut câştig de cauză.

Dan Diaconescu declara atunci că nu va renunţa la ideea de a-şi face un partid şi anunţa că va formula o nouă solicitare de înregistrare, dar cu denumirea modificată. Ziaristul s-a dus din nou la tribunal câteva zile mai târziu, iar acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti la data de 12 aprilie.
Instanţa a respins şi această nouă cerere, dar decizia nu este definitivă, putând fi atacată în cinci zile de la comunicare.

Avocaţii lui Dan Diaconescu declarau, în aprilie, că pentru înfiinţarea noului partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară. Potrivit avocaţilor, statutul noului partid a rămas la fel cu cel al Partidului Poporului , fiind operate doar anumite modificări în organigramă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite