Partidele nu înţeleg de ce le cheamă Băsescu la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a decis să organizeze săptămâna viitoare, în mod cu totul surprinzător, o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare. Oficial, discuţiile din 20

Preşedintele Traian Băsescu a decis să organizeze săptămâna viitoare, în mod cu totul surprinzător, o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare. Oficial, discuţiile din 20 martie vor avea drept scop "identificarea unor soluţii în vederea stabilizării situaţiei politice, accelerarea reformei instituţionale în cadrul constituţional existent, analiza evoluţiilor cu privire la introducerea scrutinului uninominal, precum şi alte teme propuse de partidele politice". Este posibil ca, săptămâna viitoare, şeful statului să reia teme precum modificarea Constituţiei sau cea privind parlamentul unicameral.

Liderii PD, debusolaţi

Conducerea Partidului Democrat, care de obicei era prevenită din timp asupra intenţiilor lui Băsescu, era ieri complet nelămurită. Mai mulţi lideri ai partidului s-au plâns că nu ştiu nimic, iar unul dintre ei a spus chiar că este "jenant" să se organizeze noi consultări, la doar două săptămâni distanţă. Oficial, PD va stabili abia luni, în şedinţa Biroului Permanent, delegaţia care va merge la Cotroceni şi mandatul ei. Democraţii speră totuşi ca, în weekend, când Emil Boc vine la Bucureşti, să stabilească o legătură cu Băsescu şi să afle mai mult despre intenţiile acestuia.

PSD caută rezolvarea crizei

Tăriceanu nu va conduce delegaţia liberală

UDMR salută iniţiativa preşedintelui

Conservatorii nu s-au decis

PC va decide, marţi dimineaţa, în cadrul şedinţei Biroului Politic al formaţiunii, dacă va da curs invitaţiei la consultări a şefului statului. Tot atunci, conservatorii îşi vor contura punctul de vedere ce va fi prezentat cu prilejul discuţiilor de la Palatul Cotroceni.

"Tema stabilităţii politice este o temă cu care nu prea ne-a obişnuit Cotroceniul până în prezent. De aceea ni se pare interesant. Este o temă generoasă, atât timp cât reprezintă un demers sincer şi nu este un exerciţiu de imagine", a declarat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

PRM nu are ce discuta cu Traian Băsescu

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că partidul său nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, deoarece nu-i recunoaşte lui Traian Băsescu calitatea de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite