Partidele iau în gazdă parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia partidele politice vor putea să-şi mai rotunjească veniturile prin subînchirierea sediilor pentru organizarea birourilor parlamentare.

Proiectul de lege se referă la partidele care funcţionează în sedii închiriate. Astfel, suma percepută de formaţiunile politice pentru subînchirierea sediilor nu trebuie să depăşească valoarea chiriei pe care acestea o plătesc la stat.

Legea în vigoare prevede că partidele nu pot să desfăşoare activităţi specifice societăţilor comerciale. Excepţie fac însă închirierea spaţiilor din patrimoniul propriu pentru conferinţe sau acţiuni socio-culturale şi pentru organizarea birourilor parlamentare. Actul normativ adoptat de deputaţi vine să extindă aceste prevederi şi asupra sediilor de partid deţinute cu chirie de la stat. Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.

PSD a anunţat, recent, că va contracta un credit bancar pentru a cumpăra sediul central al partidului, situat în bulevardul Kisellef, şi că a demarat procedura de achiziţie de la RAPPS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite