Partidele, pregătite să decapiteze „europerdanţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL, PSD şi PDL şi-au convocat forurile de conducere pentru a analiza rezultatele de la alegerile pentru Parlamentul European.Liberalii au anunţat măsuri împotriva filialelor care au obţinut un scor electoral slab. Şi PSD vorbeşte despre eventuale sancţiuni, în timp ce pedeliştii se gândesc la prezidenţiale.

Citiţi şi
Ce s-a schimbat de-a lungul a trei runde de alegeri
PSD iese în faţa PDL cu un procent
Partidele naţionaliste din România au şanse să intre în Parlamentul European - presă
Top zece partide din UE cu cel mai bun scor electoral
adevarul.it -Prezenţă slabă la urne, la Milano PRM bate PSD

Liberalii au fost primii care au anunţat sancţiuni concrete pentru organizaţiile de partid care au înregistrat un scor slab la alegerile europene. Purtătorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, că vor fi făcute schimbări în rândul filialelor care au luat sub 10% din voturi.

Conducerea PNL urmează să se reunească, mâine, într-o şedinţă a Consiliului Naţional Executiv pentru a analiza rezultatele obţinute la euroscrutin şi a stabili sancţiunile pentru cei care au obţinut un scor electoral foarte mic. „Vom proceda, după ce vom analiza şi vom discuta cu liderii, de la dizolvarea organizaţiei până la destituirea conducerii şi numirea unei conduceri interimare”, avertiza recent liderul liberal Crin Antonescu.

În PNL însă sancţiunile au început deja să curgă. În Timiş, unde liberalii au 99 de organizaţii locale, conducerile a 36 de filiale au fost dizolvate, iar Biroul Politic al PNL Olt a fost, de asemenea, dizolvat, după ce mai mult de jumătate din membrii forului au demisionat. Cauza: rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare.

Sancţiuni şi la PSD

Şi în rândul social-democraţilor din teritoriu au apărut măsurile punitive. Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat că organizaţia partidului din comuna suceveană Preuteşti va fi dizolvată pentru „trădare electorală”. Nechifor le-a reproşat reprezentanţilor locali ai PSD că nu au sesizat introducerea în urna electorală a aproape două sute de voturi în plus.

Şi la PSD Prahova se va lăsa cu sancţiuni. Potrivit preşedintelui organizaţiei, Marian Săniuţă, sunt vizate birourile locale care au obţinut sub 15% la scrutinul europarlamentar.Conducerea PSD şi liderii din teritoriu vor analiza rezultatele de la euroalegeri în Comitetul Executiv care se va desfăşura în Teleorman, cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare.

Democrat-liberalii au amânat analiza rezultatelor de la euroscrutin. „Nu acestea sunt priorităţile noastre acum, ci strategia de campanie pentru prezidenţiale”, a declarat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite