Partidele, de acord cu euroalegerile la sfârşitul lunii noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate, cel mai probabil, la 25 noiembrie, dată preferată de toate partidele, cu excepţia PSD. Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a

Alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate, cel mai probabil, la 25 noiembrie, dată preferată de toate partidele, cu excepţia PSD. Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a anunţat, după consultările de ieri cu reprezentanţii formaţiunilor parlamentare, că guvernul va lua această decizie în zilele următoare.

PNL, UDMR, PRM şi PC au fost de acord cu programarea euroalegerilor în a doua jumătate a lunii noiembrie, social- democraţii propunând ziua de 9 decembrie pentru acest eveniment. Pediştii nu au participat la discuţii, pe care liderul partidului, Emil Boc, le-a catalogat drept "un simulacru de consultări".

Tăriceanu a afirmat că mai mulţi lideri politici şi-au exprimat temeri legate de posibila fraudare a procesului electoral şi a anunţat că, de astăzi, reprezentanţii Executivului vor colabora cu cei ai partidelor pentru identificarea măsurilor necesare pentru limitarea fenomenelor de tipul "turismului electoral".

La începutul rundei de consultări, primul-ministru i-a atenţionat pe cei prezenţi că dezbaterile din campania electorală trebuie să se axeze pe problemele europene, şi nu pe cele de politică internă. Tăriceanu nu s-a ferit însă să-i critice pe democraţi pentru că nu au participat la discuţii. "Am motive serioase să mă îndoiesc că discursul politic al PD este unul sincer. (...) Una se spune şi alta se fumează", a afirmat Tăriceanu.

Corlăţean a cedat nervos

Discuţiile de ieri, de la Palatul Victoria, au fost pe alocuri tensionate. Secretarul general al PSD, deputatul Titus Corlăţean, a părăsit nervos întrunirea după un schimb de replici cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Acesta a relatat că disputa a pornit de la afirmaţia lui Corlăţean, potrivit căreia PSD este singurul partid de opoziţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite