„Partida“ lui Geoană pune pe jar PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană susţine că acuzaţiile privind intenţia sa de a forma un nou partid sunt „bazaconii“, dar admite că a discutat cu colegi din PSD care se plâng că lucrurile nu merg bine. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că va avea o discuţie lămuritoare cu liderul Senatului săptămâna viitoare.

După ce conducerea PSD l-a pus la zid pe Mircea Geoană acuzându-l că vrea să formeze un nou partid, fostul lider a încercat să pareze. "Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD", a dat asigurări Geoană. Totuşi, el nu a dezminţit şi a doua variantă care a circulat în legătură cu intenţiile sale, şi anume formarea unei platforme în interiorul PSD. „Sunt oameni care mă sună şi îmi spun «haideţi să facem altceva» şi le spun şi acum: casa noastră este în acest partid", a explicat Geoană, citat de Antena 3.

Mai citeşte şi:

Mircea Geoană: "Nu fac niciun partid nou, PSD este casa mea"

Fostul preşedinte social-democrat a recunoscut că are întâlniri informale cu „prieteni" din partid, dar asta nu înseamnă că pune la cale plecarea din PSD. El a calificat drept „bazaconii" informaţiile potrivit cărora ar fi negociat cu apropiaţi ai săi, la Hotel „Ramada", formarea unui nou partid. Contactat de „Adevărul", Victor Ponta a refuzat să comenteze declaraţiile lui Geoană potrivit cărora mai mulţi social-democraţi îl sună să-i spună că lucrurile nu merg bine în PSD.

„Nu mă puneţi pe mine să comentez ce spune Geoană", a reacţionat liderul PSD. El a precizat că încă nu a avut o discuţie cu acesta pentru a-i cere clarificări, o întâlnire fiind programată pentru săptămâna viitoare. Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, a afirmat ieri că liderii partidului au analizat, la şedinţa de miercuri, o serie de formulare care s-ar fi distribuit la întâlnirea de la Ramada şi pe care urma să fie înscris numele şi funcţiile persoanelor nemulţumite din PSD. 

Liviu Dragnea a adăugat că printre liderii PSD au apărut suspciuni că Mircea Geoană lucrează pentru PDL. "Dacă ar fi adevărat, ar fi un gest extrem de urât din partea unui om pentru care tot partidul a muncit câţiva ani de zile. Nu-l înţeleg pe Geoană, pur şi simplu nu-l înţeleg. Dacă a fost o întâlnire, sper să fi fost una în care au băut poate un pahar de vin şi au vorbit prostii", a afirmat Liviu Dragnea, fost susţinător al lui Geoană pe vremea când acesta conducea PSD.

Scrisoare deschisă către Ponta

În apărarea lui Geoană a sărit finul său, Marius Lazăr, fost şef al PSD Arad. Într-o scrisoare deschisă, acesta i-a reproşat lui Ponta că exersează "reflexe staliniste", excluzând şi intimidând "jumătatea" din partid care nu l-a votat la Congres. O replică a venit şi de la deputatul  Florentin Gust Băloşin, acuzat de conducerea PSD că a complotat împreună cu Mircea Geoană. "Dacă actuala conducere a partidului doreşte să excludă pe cineva, atunci să se uite la cei care, după părerea mea, chiar au trădat PSD la alegerile prezidenţiale şi să excludă persoanele care au condus organizaţii care au avut rezultate foarte proaste la alegerile din 2009", a declarat Gust.

Avertismente pentru Vanghelie

În paralel cu scandalul legat de situaţia lui Mircea Geoană, în PSD a mai apărut o dispută între Victor Ponta şi Marian Vanghelie. Şeful PSD Bucureşti, şi el perceput multă vreme ca un sprijinitor al lui Mircea Geoană, a fost atacat de Ponta după ce trei dintre consilierii social-democraţi din Primăria Capitalei au votat alături de PDL la dezbaterea bugetului instituţiei. "Domnul Vanghelie, în primul rând, riscă să nu mai fie luat în serios ca lider la Bucureşti. Dacă, pe de-o parte, el e contra doamnei Elenei Udrea, dar consilierii domniei sale votează cu doamna Udrea, e greu să-l mai crezi serios", a comentat Ponta.

„Este un risc foarte mare pentru el, înseamnă că nu mai stăpâneşte organizaţia de Bucureşti sau înseamnă că lucrurile acolo îi scapă de sub control", a declarat Ponta. „Nu voi da înapoi de la acest semnal. Sper că îl recepţionează", a avertizat Ponta. Mai mult, el a reluat mesajul susţinerii lui Sorin Opres­cu de către Uniunea Social-Liberală la Primăria Capitalei. Atacurile lui Ponta vin în contextul în care Marian Vanghelie îşi doreşte să candideze la Primăria Bucureşti. 

Suspendarea lui geoană

În decembrie 2010, Biroul Permanent Naţional al PSD l-a suspendat pe Geoană din partid  pe o perioadă de şase luni. Geoană a publicat pe blog o declaraţie video prin care a explicat vizita sa la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, înainte de confruntarea finală cu Traian Băsescu din alegerile prezidenţiale.

"Sunt oameni care îmi spun «haideţi să facem altceva» şi le spun şi acum: casa noastră este în acest partid."
Mircea Geoană
preşedintele Senatului

"Nu-l înţeleg pe Geoană, pur şi simplu nu-l înţeleg. Dacă a fost o întâlnire, sper să fi fost una în care au băut un pahar de vin."
Liviu Dragnea
secretar general al PSD

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite