Partid înfrânt la locale caut șef pentru resuscitare. Vasile Blaga ar putea fi noul președinte al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Puțini sunt cei care au făcut declarații privind preferințele lor pentru viitorul șef al PDL. Însă, numele care apare cel mai des în declarațiile de presă ale pedeliștilor este Vasile Blaga, care, potrivit stenogramelor ședinței PDL de joi, a criticat dur actuala conducere a partidului.

Liderul deputaților PDL Mircea Toader îl va susține pe Vasile Blaga pentru funcția de președinte al partidului portocaliu, în cazul în care acesta își va depune candidatura. Toader nu a exclus nici candidatura sa pentru o funcție de vicepreședinte sau de secretar executiv.

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, altădată foarte deschis și franc în legătură cu preferințele sale, a ales de această dată să nu răspundă provocării. Oltean a subliniat că în fruntea partidului va trebui să stea un om care poate pune înainte de orice interesele partidului. Oltean a refuzat să comenteze și o posibilă candidatură a sa în noua ordine a partidului: „Pot candida la ce funcţie vreau, dar nu am luat o decizie în acest sens."

Județele țin cu cu Blaga

Președintele PDL Alba, Mircea Hava, și-a exprimat deschis susținerea pentru candidatura lui Vasile Blaga la șefia partidului. În opinia primarului de Arada, Blaga are „puterea", „experiența" și „autoritatea" să reconstruiască partidul.

Pe de altă parte, Hava, care a fost vicepreședinte al partidului, a spus că și-ar dori să își reînnoiască mandatul, dar că nu își dorește șefia: „Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte, nu voi candida la o altă funcţie pentru că vreau să-mi dedic mai mult timp oraşului şi oamenilor. Mi s-a spus în această campanie electorală că am fost mai puţin între el decât am fost altă dată. Nu îmi voi mai consuma două trei zile să mă duc la Bucureşti, de multe ori la şedinţe sterile" a mai spus Hava.

Și președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, va susține candidatura lui Blaga la șefia partidului.

„Pe cine văd la conducerea partidului? Pe Vasile Blaga! Nu sunt eu unul din cei 35 de semnatari ai moţiunii Blaga? Pe el îl voi susţine pentru preşedinţia partidului", a declarat Gigi Chiru, vineri, pentru Mediafax.
Președintele PDL Dolj, Radu Berceanu, este un susținător vechi de-al lui Vasile Blaga, acesta susținându-l pe președintele Senatului și când a candidat împotriva fostului premier Emil Boc.

Vasile Blaga, „liderul născut, nu făcut"

Și la Suceava, președintele Senatului este popular, unde Ioan Bălan, secretarul general pedelist din Suceava îl consideră pe Blaga „identificat până în rărunchi cu partidul." În opinia lui Bălan, Blaga este un lider „născut, nu făcut".

„E un om vechi în partid, identificat până în rărunchi cu partidul, cunoaşte foarte bine organizaţiile din toată ţara şi a menţinut o relaţie bună cu acestea", a spus secretarul general al PDL Suceava.

Și liderul timișean, Constantin Ostaficiuc, consideră că Blaga ar trebui să fie în fruntea partidului.

Dreapta, noua obsesie a PDL

Alți lideri ai filialelor județene evită să pronunțe nume pentru șefia partidului, însă sunt de acord ca e nevoie de o revigorare a dreptei românești.

„Nu pot să fac eu acum declaraţii referitor la cine mi-aş dori în fruntea partidului pentru că lupta este mare. Oricum, ne trebuie un om de forţă şi care să ştie să comunice. Există acest tip de lider în partid, şi chiar sunt mai mulţi", a declarat pentru Mediafax, Dan Marian, președintele PDL Vaslui.

„A câştiga o primărie şi a conduce un partid sunt două lucruri diferite. Domnul Boc a făcut lucruri pe care nu mulţi le puteau face. Dar în faza actuală, când dreapta este debusolată, trebuie să găseşti persoane care să coalizeze forţele de dreapta. Trebuie găsit altcineva - cu un bun leadership, care să fi demonstrat că e capabil, să exprime încredere, să înţeleagă situaţia actuală a partidului şi să fie capabil să strângă partidul", a afirmat președintele PDL Mureș, Dorin Florea.

Și senatorul Traian Igaș a evitat să dea nume, însă a reiterat poziția unor lideri pedeliști că dreapta trebuie reconstruită în România. În opinia sa, este nevoie de p mișcare ce îl va angrena și pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Sulfina Barbu ar vrea cu Emil Boc

Și președintele Organizației de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că se gândește să candideze pentru o funcție de vicepreședinte în viitorul Birou Permanent Național al PDL, ea fiind de părere că viitorul președinte al formațiunii ar trebui să fie „cineva care a fost validat la alegerile locale". Emil Boc, proaspăt câștigător al fotoliului de la Cluj, ar îndeplini această cerință.

Vasile Blaga va candida la conducerea PDL

Întrebat de jurnaliști dacă exclude candidature pentru șefia partidului portocaliu, Blaga a răspuns „Nici pe departe", lăsâns să se înțeleagă că își dorește fotoliul lui Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească modalitatea în care va fi condus partidul până la alegerile parlamentare din toamnă.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite