Parlamentul a înfiinţat comisia pentru alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şanse din Cameră şi din Senat.Comisia privind statutul depu-taţilor şi senatorilor este una permanentă, formată din 12 membri: 7 deputaţi şi 5 senatori. Comisia are ca atribuţii, printre

şanse din Cameră şi din Senat.
Comisia privind statutul depu-taţilor şi senatorilor este una permanentă, formată din 12 membri: 7 deputaţi şi 5 senatori. Comisia are ca atribuţii, printre altele, aplicarea unitară şi corectă a prevederilor statutare, dezvoltarea unui mecanism integrat de informare, comunicare şi armonizare între activitatea europarlamentarilor români şi membrii Parlamentului din România, precum şi elaborarea, dezvoltarea şi propunerea de programe de pregătire pentru personalul Comisiilor permanente din Cameră şi din Senat.

Ioan Muraru, Avocat al Poporului
Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu 234 de voturi pentru şi 15 voturi contra, numirea lui Ioan Muraru ca Avocat al Poporului. Muraru a fost propus de către PSD pentru acest post în urma unei presupuse înţelegeri cu PD. Ioan Muraru are 68 de ani, a fost Avocat al Poporului încă din 2001, iar în perioada 1995-1998, a fost preşedinte al Curţii Constituţionale. Tot în şedinţa de ieri, parlamentarii l-au numit comisar la CNVM pe Mihai Bogdan Chetreanu, candidat susţinut de PRM. Chetreanu a primit 264 de voturi pentru şi 15 voturi contra.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite