Parlamentul dă undă verde bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au aprobat ieri modificarea Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis, condus de Emil Boc, este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2010, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

De structura cheltuielilor planificate pentru anul viitor depinde acordarea celei de-a treia tranşe din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Proiectul de modificare a Legii de organizare a Executivului, pentru care Senatul este Cameră decizională, trebuie să fie însă promulgat de preşedintele Traian Băsescu. Acesta a declarat recent că nu este de acord cu modificarea legii, pe motiv că Parlamentul ar trebui să aprobe Cabinetul Negoiţă, nu să abiliteze un guvern demis să elaboreze bugetul de stat pe 2010.

“Dacă parlamentarii îşi imaginează că fac din preşedinte un partener al jocului lor de a ţine pentru România un guvern fără puteri depline, se înşală”, a declarat Traian Băsescu, la postul public de televiziune.

Preşedintele a mai arătat că, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de prim-ministru, alta decât actualul primar al sectorului 3 al Capitalei. Insistând că “nu merge pe ideea de sfidare a Parlamentului”, şeful statului a arătat că a treia oară nu-l va desemna tot pe Liviu Negoiţă.

“Eu respect instituţia Parlamentului. Voi căuta o a treia variantă. Votul, când se dă împotriva unui Cabinet, se dă împotriva premierului”, a mai susţinut Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite