Ponta: Parlamentul a decis să merg la Consiliul European. Parlamentul poate hotărî şi suspendarea lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că USL ar prefera ca alegerile parlamentare să aibă loc mai devreme, pentru a putea discuta bugetul anual pe îndelete, însă întrucât e nevoie de o punere de acord a tuturor forțelor politice pentru aceasta, cel mai probabil alegerile parlamentare vor avea loc în 2 decembrie.

În cadrul aceleiași conferințe a explicată că e nevoie de premier la Consiliul European întrucât se vor discuta probleme ale căror măsuri își vor avea rezolvarea în condeiul Executivului.

În ceea ce privește motivul pentru care premierul insistă să meargă la Consiliul European, în condițiile în care România a fost până acum reprezentată de președintele Băsescu în acest Consiliu, Ponta a subliniat că vor fi discutate probleme legate de adoptarea unui pachet de creștere economică și bugetul Uniunii Europene.

„Este, deci, în interesul Guvernului să fie acolo pentru a discuta niște măsuri pe care va trebui să le aplice mai târziu", a concluzionat Victor Ponta.

Premierul a explicat și că își dorește ca decizia Parlamentului să fie pusă în practică. „Există o declarație a Parlamentului. Nu dorim să arătăm că acesta este un război personal. Vrem să se pună în aplicare decizia unui Parlament care mă poate trimite pe mine la Consiliu și îl poate suspenda pe președinte", a adăugat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite