Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale au fost adoptate de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2010 a fost adoptat, joi, de Parlament, cu 192 de voturi "pentru" şi 138 de voturi "împotrivă". De asemenea, s-a votat şi bugetul asigurărilor sociale.

UPDATE Legislativul a aprobat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2010, cu 176 de voturi "pentru" şi 147 "împotrivă". Aleşşii aprobaseră anterior şi bugetul de stat pe anul în curs.

Premierul Emil Boc a declarat joi în Parlament că se poate lua în calcul o majorare a pensiilor în cea de-a doua parte a anului.

UPDATE: Discuţiile continuă pe marginea proiectului de buget pentru asigurărilor sociale de stat.

Potrivit votului dat de parlamentari, bugetul de stat pentru anul 2010 se stabileşte la venituri în sumă de 66.654,3 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 101.678,4 milioane lei, cu un deficit de 35.024,1 milioane lei.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina a declarat, în plenul Parlamentului, că amendamentele adoptate de senatori şi deputaţi nu au determinat modificarea sumelor prevăzute în proiectul de buget propus de Executiv, atât la venituri cât şi la cheltuieli şi la capitolul deficit.

UPDATE: A fost aprobat şi bugetul ministerului Transporturilor

Parlamentul a adoptat bugetul Ministerului Transporturilor cu 187 voturi "pentru" şi 123 voturi "împotrivă", fiind admise doar două amendamente, adoptate şi la dezbaterile din Comisiile de buget-finanţe.

Primul amendament, admis cu 256 de voturi, stabilea că din suma de 20.286 mii lei prevăzută la active nefinanciare se repartizează 11.724 mii lei pentru dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă cu echipamente aeronautice.

Al doilea amendament, admis cu 169 voturi "pentru" şi 144 "împotrivă", se referea la alocarea unor fonduri suplimentare pentru construirea centurii este şi nord-est la Cluj.

UPDATE Parlamentarii au continuat dezbaterile în a patra zi. Astăzi a fost aprobat şi bugetul ministerului Justiţiei cu 239 voturi  pentru şi 45 împotrivă

Bugetul Ministerului Finanţelor şi bugetul Ministerului Apărării au fost, de asemenea, aprobate.

UPDATE Toate au fost respinse, cu excepţia unui singur amendament care prevedea redistribuirea a 500 de mii de lei pentru reabilitarea seismică.

Camera Deputaţilor şi Senatul au finalizat, miercuri, dezbaterea pe articole a Legii Bugetului de Stat, toate cele 29 de articole fiind adoptate cu majoritate de voturi, informează un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Tot miercuri, parlamentarii au analizat 13 segmente din anexa 3 a Legii Bugetului de Stat referitoare la Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Avocatul Poporului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Afacerilor Externe.

Un număr de 9.399 de amendamente au fost depuse la Legea bugetului de stat pe anul 2010, iar cele mai multe, în număr de 3.396 se regăsesc la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit unei centralizări a comisiilor parlamentare de buget-finanţe.

De asemenea, amendamente numeroase au fost depuse la bugetul Ministerului Educaţiei - 1.585 şi la bugetele locale - 1.005.

Din totalul amendamentelor depuse, 69 au fost acceptate până în prezent de comisiile de buget-finanţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite