Parlamentarii UDMR au mandatat conducerea să ceară în Guvern creşteri de salarii şi pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii UDMR au mandatat conducerea formaţiunii să insiste în Guvern pentru soluţii care să permită anul viitor majorări salariale şi creşterea pensiilor, au declarat surse din cadrul UDMR.

Membrii grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor au avut, astăzi, o întâlnire cu preşedintele Kelemen Hunor şi vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, privind proiectul de buget pentru anul viitor.
În urma discuţiilor, parlamentarii UDMR au mandatat conducerea să ceară în Guvern găsirea soluţiilor pentru ca anul viitor să fie efectuate atât majorări salariale pentru bugetari, cât şi creşteri de pensii conform noii Legi a pensiilor.

Parlamentarii UDMR au mai solicitat ca în următoarele negocieri cu FMI să se insiste pentru ca bugetul alocat investiţiilor anul viitor să fie limitat în aşa fel încât să permită alocarea de fonduri pentru majorări de salarii şi pensii, ţinând cont de faptul că, în ultimii doi ani, bugetul destinat investiţiilor publice a fost unul în creştere.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că nu exclude scenariul potrivit căruia pensiile ar putea să nu mai fie indexate anul viitor nici măcar cu rata inflaţiei, precizând că deocamdată, în lipsa datelor economice, nu s-a pus problema în acest fel.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite