Parlamentarii s-au rugat la un mic dejun cu şunculiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

premieră, un "Mic dejun de rugăciune", după model american. În ciuda prezenţei reprezentanţilor bisiericii, participanţii au uitat că sunt în plin post, căzând pradă tentaţiei unei şunci

premieră, un "Mic dejun de rugăciune", după model american. În ciuda prezenţei reprezentanţilor bisiericii, participanţii au uitat că sunt în plin post, căzând pradă tentaţiei unei şunci de Praga sau tradiţionalei mămăliguţe cu brânză şi smântână.
Agitaţie mare în Salonul Brâncovenesc din Palatul Parlamentului. Se fac ultimele pregătiri pentru a satisface cum se cuvine diferitele gusturi gastronomice ale invitaţilor, de la reprezentanţii diferitelor rituri şi culte religioase din România, până la pastori şi membri ai asociaţiilor religioase din Statele Unite.
Rând pe rând, reprezentanţi ai instituţiilor centrale, în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, s-au perindat prin faţa microfonului, pentru a vorbi despre importanţa şi rolul religiei şi valorilor în societate, spre plictiseala unora dintre invitaţi, cu atenţia captată de bunătăţile care adăstau cuminţi în farfurii. "Aşteptarea a fost prelungită de un cor bisericesc special adus pentru această ocazie. Pe fundalul muzicii lui Vivaldi, asigurat discret de o orchestră de cameră, senatorii şi deputaţii din grupul parlamentar de rugăciune, împreună cu oaspeţii lor de peste mări şi ţări au trecut la asaltul bucatelor autohtone. La cea mai mare căutare nu a fost însă mâncarea de post, cum ar fi fost normal în sfânta zi de vineri.
Cu mici excepţii, participanţii la reuniune au preferat să se dedulcească cu omletă, iaurt şi smântână cu mămăliguţă, crenvurşti şi şuncă de Praga, care au concurat cu succes fasolea bătută şi salatele rămase stinghere la sfârşit în mesele comesenilor. "Postul e prima poruncă. Aşa cum omisiunea binelui nu înseamnă bine, înseamnă rău, tot aşa omisiunea postului înseamnă încălcarea poruncii", avea să declare, la final, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cel care a binecuvântat bucatele printr-o preacuvioasă rugăciune. "Nu mănânc nimic. Nu am starea spirituală necesară. Cei care au credinţă rezistă tentaţiei", s-a lăudat deputatul Petru Andea, preşedintele grupului de rugăciune din Cameră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite