Parlamentarii, obligaţi să-şi reînnoiască declaraţiile de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii şi funcţionarii publici parlamentari sunt obligaţi să îşi reactualizeze declaraţiile de avere şi de interese până la 25 noiembrie, dată care coincide cu aceea a

Parlamentarii şi funcţionarii publici parlamentari sunt obligaţi să îşi reactualizeze declaraţiile de avere şi de interese până la 25 noiembrie, dată care coincide cu aceea a desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European. Noile declaraţii vor fi supuse ulterior verificărilor ANI.

Potrivit memoriului adresat de secretarul general al Senatului, Constantin Vasiliu, celor două Birouri Permanente, măsura este dictată de intrarea în vigoare a unor articole din Legea privind înfiinţarea ANI, după cum a informat secretarul general al Senatului, Constantin Vasiliu.

Prevederea este valabilă şi pentru eurocandidaţii care deţin în acest moment un mandat de parlamentar sau o funcţie de demnitar. Cele două tipuri de declaraţii vor fi de altfel publicate pe pagina de internet a instituţiei în termen de cel mult 30 de zile de la primire. Până în prezent, unii parlamentari au preferat să dea uitării în mod repetat obligativitatea reînnorii declaraţiilor de avere şi interese. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite