Parlamentarii nu mai inteleg ce se intampla in CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrucat Andrei Plesu si Mircea Dinescu n-au transmis Parlamentului demisiile lor scrise din Colegiul CNSAS, ieri, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au renuntat sa declanseze

Intrucat Andrei Plesu si Mircea Dinescu n-au transmis Parlamentului demisiile lor scrise din Colegiul CNSAS, ieri, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au renuntat sa declanseze procedura de inlocuire a celor doi. Nimeni din conducerea Parlamentului nu putea sa spuna daca Dinescu si Plesu vor duce pana la capat decizia anuntata saptamana trecuta de a parasi CNSAS. "Am fost informati de dl. deputat PNL Puiu Hasotti ca cei doi si-au retras intentia (sic!) de a demisiona", a sustinut secretarul Camerei, Tudor Mohora (PSD). Cateva minute mai tarziu, Hasotti a negat vehement in fata ziaristilor informatia furnizata de Mohora. Deputatul PNL a refuzat insa sa precizeze daca a vorbit sau nu cu Plesu si Dinescu, si a sustinut ca el doar a atras atentia in sedinta Birourilor Permanente ca cei doi nu si-au depus, cel putin deocamdata, demisiile scrise. Si in ceea ce-i priveste pe cei doi membri ai CNSAS - Aurel Pricu si Florian Chiritescu - care de circa un an nu se mai prezinta la sedintele Colegiului, parlamentarii din Birourile Permanente au facut declaratii contradictorii. Presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, a spus ca celor doi li s-ar putea trimite o atentionare. Secretarul Camerei, Tudor Mohora, a sustinut ca doar presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, poate face propuneri de sanctionare, iar Hasotti a aratat ca in sedinta conducerii Parlamentului a anuntat ca nu se poate face de fapt nimic, intrucat legea nu-i obliga sa participe la sedintele Colegiului. In consecinta, saptamana viitoare, intr-o sedinta in plen a Parlamentului, va fi inlocuit doar un membru a CNSAS, Mihai Gheorghe, care a demisionat acum cateva luni.
Dinescu se intoarce, Plesu nu
Mircea Dinescu a declarat, miercuri, ca s-a razgandit in privinta demisiei din CNSAS, precizand ca se va intoarce in Consiliu, pentru a nu da satisfactie inamicilor sai. "Am gresit cand am spus ca voi pleca din CNSAS si voi reveni, pentru a nu le da satisfactie tuturor celor care s-au bucurat de demisia mea si a lui Plesu", a spus el. Dinescu a precizat ca nici el, nici Andrei Plesu nu si-au depus in scris demisiile la conducerea CNSAS, dar ca Andrei Plesu nu revine asupra deciziei. "Cu Plesu am vorbit si nu va mai reveni, insa eu voi lupta in continuare si ii anunt pe dusmanii mei sa stea pe aproape", a continuat Mircea Dinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite