Parlamentarii au ciupit la ordonanţa cu lefurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bugetar.Procentul mediu de creştere salarială se situează în jurul valorii de 6,58%, în condiţiile în care guvernul a preconizat că preţurile vor creşte la 6,3% în 2006 faţă de 2005.

bugetar.
Procentul mediu de creştere salarială se situează în jurul valorii de 6,58%, în condiţiile în care guvernul a preconizat că preţurile vor creşte la 6,3% în 2006 faţă de 2005. Legea urmează să ajungă în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.
Când a ajuns în Senat, ordonanţa a suferit o modificare atât în ceea ce priveşte funcţiile reglementate, cât şi sumele prevăzute. Vicepreşedinţii şi secretarii grupurilor parlamentare au fost ridicaţi, ca salarizare, la nivelul omologilor lor de la comisii. Explicând o corelare între salariile din parlament şi cele ale membrilor Executivului, senatorii au mărit puţin sumele pe care le câştigă. Astfel, un parlamentar are o indemnizaţie de 5.100 RON, faţă de 5.032 cât a prevăzut guvernul. Un secretar de comisie permanentă sau de grup parlamentar câştigă 5.200 RON, cu 106 RON mai mult decât fusese stabilit iniţial, iar vicepreşedinţii comisiilor permanente şi vicepreşedinţii grupurilor parlamentare au un salariu brut de 5.300 RON, cu 143 de lei mai mult decât avea de gând guvernul să le acorde. După ce legea va intra în vigoare, parlamentarii vor primi noile sume.
În ceea ce priveşte celelalte salarii, ele au rămas neschimbate de către Senat. Preşedintele României câştigă 6.875 RON, preşedintele Camerei sau cel al Senatului are un salariu de 6.344 RON, tot atât câştigă şi premierul. Un ministru de stat are un salariu brut de 5.844 RON, pe când un ministru simplu câştigă 5.500, iar un secretar de stat care nu este membru al guvernului are o leafă de 4.813 RON.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite