Parlamentarii chiulangii, sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat, luni, notă de absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la şedinţele în plen sau în comisii din luna noiembrie 2005, aceştia urmând să fie

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat, luni, notă de absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la şedinţele în plen sau în comisii din luna noiembrie 2005, aceştia urmând să fie sancţionaţi cu reţinere din indemnizaţiile lunare de şedinţă. Aceştia sunt Aurelian Pavelescu, Cozmin Guşă, Dan Grigore, Lavinia şandru, Liviu Almăşan, Dănuţ Liga şi Corneliu Ciontu. Cei şapte sunt fără apartenenţă la un grup parlamentar, ceea ce explică faptul că absenţele lor au rămas nemotivate, întrucât, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, liderii de grupuri parlamentare pot motiva absenţele deputaţilor din grupul respectiv.
Deplasările externe, interzise parlamenta-rilor PD în zilele de vot final
Parlamentarilor şi miniştrilor Partidului Democrat (PD) li se interzice orice deplasare în ţară sau străinătate în zilele în care în parlament se dă votul final pe proiectele de legi care ţin, în mod special, de integrarea României în Uniunea Europeană (UE), a decis, luni, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului. Aceştia vor fi obligaţi să se prezinte la votarea proiectelor. Preşedintele PD, Emil Boc, a anunţat că în cazul în care această interdicţie nu va fi respectată, partidul îşi va retrage sprijinul politic acordat, fie că e vorba de miniştri, fie de parlamentari. Boc a spus că le va solicita colegilor din coaliţia de guvernământ adoptarea unei reguli comune pentru toţi parlamentarii, care să le interzică acestora deplasările în zilele de vot final, ca o măsură pentru disciplinarea actualei majorităţi parlamentare. Preşedintele PD a precizat că s-a ajuns la luarea unei astfel de măsuri din partea BPN ca urmare a situaţiei ivite la Senat, săptămâna trecută, când, din lipsa majorităţii parlamentare, ordonanţa cu privire la înfiinţarea Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) a fost respinsă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite