Independenţii, faţă în faţă cu moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii şi deputaţii neafiliaţi politic au opţiuni diferite în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USL, arată Mediafax. În timp ce unii spun răspicat că vor fi de partea Opoziţiei, alţii se arată temperaţi şi chiar enigmatici când vine vorba de propriul vot.

Deputatul neafiliat Ioan Munteanu a pus o condiţie inedită pentru a vota moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie. Muntean cere ca toţi parlamentarii USL să facă efortul de a vota propria moţiune.

"Voi fi prezent la dezbaterea moţiunii şi, dacă toţi cei de la USL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea, atunci o să votez şi eu. Dacă nu, nu. Stau deoparte", a spus Munteanu.

Un alt deputat care nu a lăsat niciun dubiu în privinţa votului este Marian Avram. El a precizat că a plecat din PDL din cauza faptului că democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.

"Dacă aţi văzut declaraţiile mele trecute legate de motivul pentru care am plecat din partid, aţi văzut, şi de altfel mi-au spus şi franc colegii, că nu mai au nevoie de serviciile mele de deputat. Aşa încât nu cred că vor veni acum să-mi ceară să ajut Guvernul. Deci, voi vota moţiunea", a declarat Avram.

Marian Avram a fost membru PDL până în martie 2012. El şi-a anunţat, în 13 martie, demisia din PDL, precizând că va activa, în continuare, ca independent şi că nu va susţine Guvernul în Parlament.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN
Victoraş, treci la tablă!

Eu cu cine votez?

Senatorul neafiliat Cezar Măgureanu are nevoie de consultări înainte de a tranşa soarta votului personal. El a declarat că va fi prezent la dezbaterea moţiunii de cenzură şi că se va decide în privinţa votului după ce se va discuta cu vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu.

"Voi vorbi cu Dan Radu Ruşanu şi mă voi consulta cu el. Până joi seară voi şti cu cine votez", a spus Măgureanu.

El a precizat că va asista la dezbaterea moţiunii pentru că : "cetăţenii m-au ales ca să votez, nu ca să stau acasă".

Deputatul neafiliat Marian Săniuţă face parte din categoria parlamentarilor metaforici. El a declarat că va da un vot "cu inima pe partea stângă şi cu mintea pe partea dreaptă".

"Vor fi argumente şi pro şi contra pe care doresc să le ascult vineri şi voi decide cum voi vota. Sunt un tip realist, echilibrat şi voi da un vot cu inima pe partea stângă şi cu mintea pe partea dreaptă", a spus Săniuţă.

Votul conştiinţei

Cunoscutul traseist politic, actualul deputat neafiliat, Dan Ilie Morega, s-a arătat enigmatic. Acesta a spus că va participa la dezbaterea moţiunii de cenzură şi că va vota conform propriei conştiinţe, precizând că va rămâne independent.

"Particip la dezbaterea moţiunii de cenzură şi voi vota aşa cum m-am consultat cu electoratul din Gorj - nu numai din colegiu - şi conform conştiinţei mele. Nu voi trece la alt partid, rămân deputat independent şi nu beneficiez de niciun avantaj, nici din partea puterii, nici din partea opoziţiei", a spus Morega.

Din seria parlamentarilor care pun condiţii se numără şi deputatul Gheorghe Zoicaş. El a declarat că va vota împotriva moţiunii de cenzură numai dacă premierul Ungureanu îi va da asigurări că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, va fi remaniat.

"Dacă va fi remaniat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, votez împotriva moţiunii. Eu cer schimbarea ministrului pentru modul în care a gestionat absorbţia fondurilor europene. E o solicitare pe care o adresez premierului Ungureanu", a spus Zoicaş.

Deputatul neafiliat a precizat că îi reproşează ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, faptul că, în Maramureş, două investiţii, de 22 de milioane de Euro şi, respectiv, de 17 milioane de Euro, au fost compromise din cauza unei proaste absorbţii a fondurilor europene.

Mircia Giurgiu este tipul de parlamentar care nu are nimic de ascuns. Deputatul a declarat că va vota moţiunea de cenzură depusă de USL cu bilele la vedere şi cu ambele mâini.

"Votez «pentru» cu bilele la vedere. Cu ambele mâini votez", a declarat, tranşant, Mircia Girugiu.Şi la învestirea Cabinetului Ungureanu, deputatul Mircia Giurgiu anunţase că votează împotrivă.

Cariera politică a lndeputatului Mircia Giurgiu a cunoscut o schimbare radicală în urma altei moţiuni de cenzură. Mircia Giurgiu a fost membru PDL, însă a fost exclus din partid după ce a votat, în 2010, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc.

Oana Mizil, vocea electoratului

Singura reprezentantă a sexului frumos din categoria neafiliaţilor politici, deputatul Oana Niculescu Mizil a declarat, că va fi prezentă la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de USL şi că va vota aşa cum îi cere electoratul.

"Voi veni la dezbaterea moţiunii şi voi vota aşa cum îmi cere electoratul, cei care m-au ales. Votul este secret", a spus Oana Mizil.

Deputatul Oana Niculescu Mizil şi-a anunţat, în 13 martie, în plenul Camerei, demisia din grupul PSD, ea precizând atunci că poartă discuţii cu toate partidele în afara PSD şi PNL şi că va decide în câteva zile ce ofertă va accepta. Până acum nu a dat curs niciunei oferte.

Moţiunea de cenzură, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Moţiunea a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite