Scandal în Camera Deputaţilor între Putere şi Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Gheorghe Tinel i-a solicitat, astăzi, preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, să ia măsuri împotriva parlamentarilor PSD aflaţi la balcoane, pe motiv că aceştia vociferează.

UPDATE  15.20  Deputatul PDL Elena Udrea a catalogat drept "neserioasă" atitudinea parlamentarilor opoziţiei care au urmărit şedinţa de plen de la balcoanele Camerei.

"Neserioasă atitudinea opoziţiei. Reprezentnţii puterii s-au mobilizat, au avut cvorum, au votat legile. Am făcut ce trebuie să facă nişte parlamentari. Din păcate, reprezentanţii opoziţiei încă nu găsesc motivaţia pentru care să se reîntoarcă în Parlament", a spus Udrea.

Gheorghe Tinel a arătat că Regulamentul Camerei prevede că persoanele care asistă la şedinţă trebuie să se abţină de la a se manifesta.

"Vă rog să luaţi măsurile necesare, pentru că nu suntem pe stadion, pe o arenă de sport. Să păstrăm un cadru decent de dezbatere, chiar dacă opoziţia nu vrea să participe", a spus Gheorghe Tinel.

În replică, deputatul PSD Marian Neacşu a spus că persoanele de la balcon sunt "deputaţi în exercitarea mandatului".

"Vociferările din sală dovedesc că vă deranjează că sunt mai mulţi deputaţi în balcoane decât în sală", a adăugat Neacşu.

Preşedintele Camerei Roberta Anastase a încercat să tempereze conflictul între cele două tabere.

"Să nu exagerăm, sunt mult mai puţini la balcoane, dar mult mai gălăgioşi. Să ne concentrăm pe lucrări şi să depăşim acest moment, care nu face bine nici puterii, nici opoziţiei", a spus Anastase.

Şedinţa Camerei se desfăşoară în absenţa opoziţiei, care îşi continuă protestul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite