Iacob Ridzi, cercetată de Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

„Nu mă Interesează cum au fost cheltuiţi banii“

Liberalii o acuză de abuz în serviciu şi delapidare, referindu-se la faptul că ministrul nu poate justifica 750.000 de euro, sumă cheltuită pentru organizarea festivităţilor de Ziua Tineretului. „Pe mine nu mă interesează cum au fost cheltuiţi banii, ci mă interesează obiectivul final”, a declarat Iacob Ridzi, solicitată să explice cum a cheltuit banii.

„Am vrut să scot 100.000 de tineri în stradă de 2 mai, să fac ce nu s-a mai făcut niciodată în România”, a spus ea. Banii au fost folosiţi pentru organizarea de concerte în Bucureşti şi pe plaja de la Costineşti, la 2 mai. PNL a cerut demisia ministrului.

Distracţie de 750.000 de euro

Pentru festivităţi au fost repartizate fără licitaţie contracte în valoare de 750.000 de euro. 75.000 de euro este preţul plătit pentru un podium, conform unei investigaţii efectuate de presa centrală.

Contractele au fost obţinute de două firme de PR cu sediul în acelaşi apartament. Cercetările presei au arătat că au fost supraevaluate costurile festivităţilor dedicate Zilei Tineretului. Ridzi a declarat că nu s-a uitat la bani pentru că a vrut să organizeze cel mai mare eveniment din ultimele două decenii. Ea consideră că şi-a atins obiectivul, pentru că 100.000
de tineri s-au distrat, participând la evenimentele sportive şi artistice organizate de 2 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite