Paleologu despre excluderea lui Preda: Am auzit în partid «băga-mi-aş în intelectuali»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Theodor Paleologu, candidatul PDL la primăria sectorului 1
Deputatul Theodor Paleologu, candidatul PDL la primăria sectorului 1

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a confirmat decizia BPN al PDL privind excluderea lui Cristian Preda din partid, precizând că el a votat împotrivă şi că de multe ori s-a spus în partid "Băga-mi-aş în intelectuali".

Paleologu a spus că lui Preda i s-au reproşat declaraţiile împotriva lui Emil Boc, precum şi susţinerea faţă de Nicuşor Dan în alegerile pentru Primăria Capitalei.

"Nu mă intimidează nimeni (...) În trecut unii evrei au aflat că sunt evrei doar atunci când le-a spus-o cineva. Eu nu împart lumea între intelectuali şi neintelectuali, însă unii mi-au spus că sunt intelectual într-un fel care este incalificabil, adică «băga-mi-aş în intelectuali». Am auzit-o, din păcate", a spus Paleologu.

Vicepreşedintele PDL a precizat, ulterior, că această exprimare nu a fost folosită în BPN, dar a tot auzit-o "frecvent, mult prea des".

"Atunci când este acompaniată de o excludere, de o propunere de excludere, nu mai este o glumă făcută la şpriţ", a spus Paleologu.

Acesta a precizat că în susţinerea lui Cristian Preda s-au pronunţat, în BPN, fiecare cu nuanţe proprii, Teodor Baconschi şi Valeriu Stoica. Paleologu a menţionat că a votat împotriva excluderea lui Preda.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, astăzi,pentru Mediafax, că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv că acesta nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă pe blog că la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicuşor Dan, iar în rest, la locale îi va susţine pe toţi candidaţii PDL, el întrebându-se dacă, în aceste condiţii, se situează în afara organizaţiei de Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite