Paleologu: Eu sunt "L" din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Paleologu, unul dintre cei trei candidaţi la şefia PDL, şi-a susţinut, plin de umor, discursul numit "Privind spre viitor", reuşind să stârnească ropote de aplauze şi hohote de râs din partea celor prezenţi în sală şi chiar din partea contracandidaţilor săi, Emil Boc şi Vasile Blaga.

Iată principalele declaraţii ale lui Paleologu:

- Vreau să-i mulţumesc lui Gheorghe Flutur pentru că a spus un adevăr fundamental: singurul inocent în ceea ce priveşte starea partidului este Theodor Paleologu. Aşa este, are dreptate.

- Vreau să-i mulţumesc şi domnului Ioan Oltean, care a spus lucruri foarte fumoase despre această iniţiativă, din prima zi în care mi-am anunţat candidatura. La Bistriţa a spus că a fost cea mai simpatică prezentare. Şi a mai spus un lucru care mi-a mers la inimă: Paleologu e om de cultură, nu e om politic, dar e foarte simpatic. E un mare compliment, pentru că lumea s-a cam săturat de politicienii puri. Cred că un om de cultură, care este şi om politic, poate fi uneori mai convingător.

- Mulţumesc, de asemenea, colegilor din Opoziţie, care au spus lucruri frumoase despre mine: domnul Liviu Dragnea, Ilie Sârbu, Victor Ponta şi Meleşcanu şi le zic tuturor să le păstreze Dumnezeu obiceiul. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi. După cum există unele figuri care cer palme, unele cer sfaturi şi s-ar părea că figura mea îi inspiră pe toţi să dea sfaturi.

- Am primit un sfat insistent, în toate cele 40 de filiale în care am fost, să candidez şi la alte funcţii în Biroul Permanent Naţional. Dacă cumva câştig la toate cele patru candidaturi, am de gând să le cumulez şi să am patru voturi în BPN

- Vreau să le mulţumesc şi celor care m-au sfătuit să renunţ la candidaturi, pentru că asta arată că au foarte multă grijă pentru mine. Unii m-au sfătuit să renunţ la candidatura pentru preşedinţia partidului, alţii m-au sfătuit să renunţ la candidatura pentru funcţia de prim vicepreşedinte. Şi tot aşa, renunţând din treaptă în treaptă , aş avea şanse să devin un unanim iubit şi un unanim portar în Modrogan . Ceea ce nu-i puţin lucru. Am idei şi pentru funcţia de portar în Modrogan.

- Până la această glorioasă eventualitate, să vă spun cum văd eu rolul mea de preşedinte al partidului. Mi-aş dori , dacă primesc votul, să am doi prim vicepreşedinţi de la domnul Boc şi doi de la domul Blaga. I-aş vrea alături şi pe Boc şi pe Blaga pentru că unul nu va mai fi în BPN şi eu nu -mi imaginez partidul ăsta nici fără Boc, nici fără Blaga în BPN. Primul lucru pe care l-aş face pe 16 mai ar fi să-i invit pe amândoi şi nu aş face un pas fără să-i consult pe amândoi. În cazul fericit al unei victorii ale mele ar fi o conducere colegială. Nimeni nu ar avea nimic de pierdut pentru că nu am partizani de satisfăcut şi nici poliţe de plătit.

- Nu aş bate cu pumnul în masă pentru că nu pot bate cu pumnul într-o masă în care s-ar afla Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc. Aş veghea la unitate cu toleranţă, dar şi cu fermitate, pentru că mâna de fier trebuie să poarte mănuşă de catifea"

- Dacă sunt ales în această funcţie, m-aş dedica în întregime muncii de partid. Nu aş aspira la altă funcţie în stat. M-aş dedica pregătirii alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

- Aş da mai multe posibilităţi de exprimare femeilor, tinerilor şi pensionarilor. Un alt avantaj ar fi de a avea o identitate clară de dreapta.

- Propunere pentru PDL: bătălia decisivă în 2012 se va da în marile oraşe în electoratul indecis, dezamăgit de noi şi de PNL, un electorat dezamăgit că aceste două partide nu colaborează. Acest electorat dezamăgit, acum indecis, poate fi atras din nou alături din noi, prin măsuri concrete, în favoarea lui.

- Eu sunt "L" din PDL

- Emil Boc şi Vasile Blaga au cravată de culoare mov, a mea este ca a preşedintelui Traian Băsescu", a mai spus Paleologu, în cadrul unui discurs amuzant şi ironic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite