Băsescu, mai presus decât Napoleon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu consideră că Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin revizuirea Constituţiei, menţionând că semnătură preşedintelui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea, şi că "nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă", notează RFI.

"Sunt slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească, în privinţa modificării Constituţiei. Liderii Opoziţiei greşesc când nu iau în calcul propunerea preşedintelui de a-şi scurta mandatul, în schimbul modificării legii fundamentale. Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin revizuirea Constituţiei. Semnătura lui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă!", a declarat Paleologu.

Vicepreşedintele PDL a precizat că propunerea preşedintelui de a demisiona, în caz că se ajunge la o modificare a Constituţiei, trebuie luată foarte în serios.

"Şi aici cred că liderii Opoziţiei greşesc. Au dreptate să îndepărteze varianta unei asumări a guvernării în acest moment, dar n-au dreptate să îndepărteze din start orice discuţie despre modificarea Constituţiei, pentru că e vorba de credibilitate, dar dacă tot spui că vrei să revizuieşti Constituţia, ce faci, faci ca Farfuridi? Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic? Cam asta este tonalitatea generală a discursurilor despre revizuirea Constituţiei, suntem în continuare la Farfuridi!", a spus vicepreşedintele PDL.

Theodor Paleologu este de părere că Traian Băsescu, prin acţiunile sale politice, vrea să rămână în istorie.

"Traian Băsescu vrea să rămână în istorie, vrea să facă ceva într-adevăr memorabil, iar acest lucru e într-adevăr memorabil. El îşi doreşte cu adevărat modificarea Constituţiei. Trebuie înţeles personajul Traian Băsescu. Uitaţi-vă la semnătura lui, seamănă cu semnătura lui Louis XIV, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă! Vrea să rămână în istorie şi asta este calea prin care poate face asta", a punctat Paleologu.

Referitor la referendumul privind modificarea Constituţiei odată cu alegerile locale, aşa cum ar vrea PDL, Theodor Paleologu a precizat: "Deocamdată, şanse nu văd. Mi se par a fi nule, ţinând cont de ingredientele politicii româneşti actuale (...). Slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească! Ar fi un lucru bun, dar este irealizabil".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR, că este "dispus la ajustarea mandatului prin voinţă proprie" dacă se modifică Constituţia, arătând şi că organizarea referendumului referitor la amendarea legii fundamentale concomitent cu alegerile locale a fost intenţia sa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite