El Pais: "Guvernul român lansează o ofensivă ca să controleze instituţiile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul spaniol "El Pais" relatează evenimentele petrecute marţi pe scena politică românească, arătându-se îngrijorat că criza politică din ţara noastră ar putea provoca un blocaj al instituţiilor şi al reformelor economice cerute de FMI.

"Guvernul român lansează o ofensivă ca să controleze instituţiile", titrează ziarul spaniol în ediţia sa online.

"Intensitatea diatribelor (n.r. - critici violente) din ultimele zile provoacă o criză politică, care a început acum două săptămâni când premierul Victor Ponta l-a provocat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la Consiliul European de la Bruxellas, la care s-a adăugat acuzaţia de plagiat a şefului de cabinet", scrie "El Pais".

Publicaţia spaniolă sublinează că "presa deja intuieşte în linii mari planul politic de suspendare a preşedintelui: înlocuirea Avocatului Poporului, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor; modificarea legii Curţii Constituţionale şi înlocuirea judecătorilor; Începerea procesului de suspendare şi schimbarea legii referendumului, pentru ca preşedintele să poate demisiona mai uşor - cu jumătate plus unu voturi şi nu cu jumătate plus unu din total alegători înscrişi pe liste, cum prevede legea actuală".

Jurnaliştii spanioli se tem că "instabilitatea politică poate provoca un blocaj instituţional, dar şi al reformelor economice cerute de FMI".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite