PUR isi joaca la doua capete intrarea in Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stolojan negociaza cu Voiculescu, Basescu - nu "Nu este adevarat ca Alianta PNL-PD nu sta de vorba cu nimeni si refuza orice alianta electorala, ba dimpotriva. Va fac acum un anunt in premiera

Stolojan negociaza cu Voiculescu, Basescu - nu
"Nu este adevarat ca Alianta PNL-PD nu sta de vorba cu nimeni si refuza orice alianta electorala, ba dimpotriva. Va fac acum un anunt in premiera nationala: PNL-PD sunt dispuse la o alianta cu PUR si in acest moment negociem acest lucru si vom continua discutiile si saptamana viitoare", a declarat ieri, la Brasov, presedintele PUR, Dan Voiculescu. El a precizat apoi, pentru Adevarul, ca discutiile se poarta la varf, cu Theodor Stolojan si Traian Basescu, adaugand ca negocierile vizeaza chiar locuri pentru PUR pe listele Aliantei PNL-PD. Anuntul a venit imediat dupa ce Voiculescu declarase ca el si colegii sai din conducerea PUR nu doresc vreo alianta electorala nici cu tandemul liberal-democrat, nici cu PSD. Liberalii confirma discutiile cu PUR, care, deocamdata, se poarta doar intre Dan Voiculescu si Theodor Stolojan. Potrivit unor surse din alianta, liderul PD, Traian Basescu, se opune oricarei intelegeri cu umanistii care joaca la doua capete.
Ispita pesedista - 5 la suta din locurile eligibile
Conducerea umanista va comanda la sfarsitul lunii august un sondaj de opinie, in urma rezultatelor obtinute urmand sa decida strategia pentru alegerile din toamna. Inaintea parlamentarelor, umanistii au de luat o decizie dificila. PSD a anuntat deja ca rezerva pe listele social-democrate 5% din locurile eligibile pentru eventualii aliati. Oferta PSD este tentanta pentru multi dintre liderii partidului lui Dan Voiculescu, care au cerut reinnodarea aliantei cu partidul de guvernamant cu ocazia ultimelor intalniri de la varful PUR. In conditiile unei aliante cu PSD, este de presupus ca social-democratii vor cere umanistilor sa renunte la propriul candidat la Presedintie pentru a-l sustine pe Adrian Nastase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite