PSD vrea şase luni la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD  va  intra la guvernare numai dacă va desemna premierul şi dacă în termen de şase luni se vor organiza alegeri anticipate, afirmă surse social-democrate.

Liderii  PSD au pregătit, într-o reuniune informală în Delta Dunării,  strategia pe care o vor adopta dacă  Parlamentul va vota moţiunea de cenzură. Potrivit scenariului discutat în deltă, PSD va  depune moţiunea de cenzură după Consiliul Naţional din 16 octombrie, când îşi va  lansa programul de guvernare. În acest fel, vor fi evitatate acuzaţiile că PSD nu prezintă soluţii alternative la programul Guvernului Boc.

Variantele post-moţiune

Majoritatea membrilor Biroului Permanent Naţional s-au pronunţat împotriva intrării la guvernare a PSD fără alegeri anticipate. Cei mai mulţi dintre liderii partidului au propus ca, în cazul în care moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o iniţieze în sesiunea parlamentară de toamnă va fi adoptată, partidul să nu accepte să guverneze decât temporar, până la organizarea de alegeri anticipate.

Sursele citate au arătat că, în ipoteza demiterii Guvernului prin moţiunea de cenzură şi a celei că preşedintele ţării ar solicita PSD să îşi asume guvernarea, social-democraţii să accepte numai cu condiţia organizării de alegeri anticipate în termen de şase luni şi să desemneze premierul.

Colaborare mai strânsă cu PNL

Prin strategia discutată în Deltă, PSD  răspunde şi solicitărilor PNL, Crin Antonescu anunţând că liberalii vor  vota moţiunea de cenzură a PSD doar dacă  stabilesc din timp strategia post-moţiune. Liderii PSD au stabilit şi să aibă “o colaborarea mai strânsă” cu liberalii. De altfel, social-democraţii le-au propus deja liberalilor să semneze protocoale de colaborare la nivel judeţean.

Reuniunea informală a PSD a avut loc pe un hotel plutitor din Delta Dunării şi au participat o serie de lideri precum Victor Ponta, Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Marian Oprişan sau  Robert Negoiţă Mircea Geoană nu a fost invitat.   Strategia oficială a PSD urmează să fie bătută în cuie în cadrul unui Comtite Executiv care va avea loc peste zece zile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite