PSD şi UDMR au pus cruce votului prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi UDMR nu sunt de acord cu legea votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora, este concluzia unei întâlniri între liderii celor două partide. Fără sprijinul UDMR, PDL nu poate promova acest proiect de lege.

"Sunt mulţumit de răspunsul primit de la UDMR în privinţa legii privind votul prin corespondenţă, prin care PDL încearcă să fraudeze viitoarele alegeri", a afirmat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu liderii UDMR. La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor a afirmat că "cei mai mulţi dintre colegii din UDMR au reticienţe privind legea votului prin corespondenţă".

Ce primeşte la schimb UDMR dacă nu va vota un proiect esenţial pentru PDL? Liderul PSD Victor Ponta a sugerat că Opoziţia va fi de acord cu desfiinţarea pragului electoral pentru minorităţi. "Noi credem că minoritatea maghiară trebuie reprezentată în Parlament neapărat, proproţional cu numărul de minoritari, indiferent de sistemul electoral pe care îl vom golosi", a afirmat , ieri, Ponta.

Alţi lideri ai PSD au sugerat că UDMR nu realizează nimic dacă se bazează pe un eventual târg cu PDL. "Dacă UDMR acceptă legea votului prin corespondenţă la schimb cu desfiinţarea pragului electoral nu au realizat nimic. Creşte numărul total de alegători, iar numărul mandatelor UDMR va scădea drastic, pentru că scade şi proporţia alegătorilor lor", a declarat pentru "Adevărul" deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, unul dintre negociatorii social -democraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite