PSD se va adresa CEDO şi CEJ dacă legile austerităţii sunt declarate constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii au decis să continue demersurile de contestare a măsurilor de austeritate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi la Curtea Europeană de Justiţie dacă legile prin care se reduc pensiile şi salariile sunt declarate constituţionale.

"Specialiştii departamentelor au stabilit că, în cazul în care nu se exercită vreo influenţă politică asupra CCR, decizia trebuie să fie favorabilă solicitării noastre. (...) Pentru că vrem să fim pregătiţi pentru orice alternativă, cât ar fi ea de neagră, şi pentru că săptămâna trecută Traian Băsescu şi-a văzut visul cu ochii şi a obţinut acea majoritate de care avea nevoie la CCR, nu doar la Guvern şi în Parlament, astăzi li s-a trasat sarcina juriştilor PSD să fie pregătiţi cu toată documentaţia necesară ca să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului şi ulterior Curţii de Justiţie a UE, în cazul în care legile Boc vor fi declarate constituţionale", a spus purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.

"Practic, astăzi CCR dă primul examen de independenţă faţă de Traian Băsescu şi faţă de interesele Guvernului său. Să vedem dacă va promova sau va pica acest examen", a conchis Vasilescu.

Curtea Constituţională judecă, joi, cele patru contestaţii trimise de Înalta Curte, de PSD şi PNL, privind neconstituţionalitatea legilor de austeritate asumate de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite