PSD mută lupta pentru moţiune sub ferestrele PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o strategie de ultimă oră, toate organizaţiile PSD au fost chemate să picheteze cabinetele parlamentarilor PDL. Liderul social-democrat Victor Ponta a explicat că e vorba de “acţiuni de conştientizare” prin care alegătorii să afle “care sunt parlamentarii pe care i-au votat şi care acum decid dacă le taie din pensii şi salarii”. 

Deputaţii de Bistriţa-Năsăud Ioan Oltean şi Nelu Botiş se numără printre democrat-liberalii care se vor trezi cu pichete în faţa cabinetelor parlamentare. Liderul filialei judeţene a PSD, Radu Moldovan, spune că la fiecare sediu se vor strânge în jur de o sută de persoane, în cea mai mare parte pensionari şi bugetari, dar că şi-au anunţat participarea şi reprezentanţi ai sindicatului Ambulanţei, Prolex, CNSLR Frăţia şi CSDR.

Primarul din Năsăud, democrat-liberalul Dumitru Mureşan, a refuzat să avizeze favorabil cererea PSD de  pichetare a cabinetului parlamentar din oraş al deputatului PDL Ioan Oltean. Mureşan a motivat că solicitarea PSD a fost trimisă tardiv, nu are anexate avizele din partea Jandarmeriei şi a Poliţiei şi nu este semnată de reprezentantul legal al organizaţiei social-democrate. Coordonatorul pichetului PSD, Daniel Suciu, a declarat că, în pofida avizului nefavorabil, pichetarea va avea loc. "Chiar dacă vom lua amendă, tot vom picheta cabinetul parlamentar al lui Ioan Oltean. Ne asumăm acest risc", a spus Suciu.

La Suceava, social-democraţii vor organiza azi, în faţa Prefecturii, un miting la care vor fi împărţite cartonaşe roşii pentru Băsescu. “O să dăm oamenilor care vor veni cartonaşe roşii pe care scrie: <<Eşti mulţumit că ţi se taie pensia sau salariul? Dacă nu, dă-i cartonaşul roşu lui Traian Băsescu!>> Credem că o să vină cam o mie de persoane”, a declarat preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Mitingul va fi dublat de pichetele pe care PSD le va organiza la cabinetele tuturor parlamentarilor PDL de Suceava.

Un alt miting de susţinere a moţiunii va fi organizat, marţi, de PSD Ialomiţa în faţa Prefecturii. La Iaşi, liderii filialei contează pe iniţiativa sindicatelor. “Aşteptăm să vedem ce pregătesc sindicatele. Dacă nu organizează nimic,  atunci o să decidem noi în filială ce vom întreprinde”, a declarat liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite