PSD+PC, politică şi televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin noua înţelegere, conservatorii se obligă să-i promoveze mediatic pe social-democraţi şi oferta politică a acestora Alianţa PSD+PC a fost parafată ieri prin semnăturile celor doi

Prin noua înţelegere, conservatorii se obligă să-i promoveze mediatic pe social-democraţi şi oferta politică a acestora

Alianţa PSD+PC a fost parafată ieri prin semnăturile celor doi preşedinţi, Mircea Geoană şi Daniela Popa. Constituită ca o alternativă electorală şi politică la puterea de dreapta, Alianţa va susţine un candidat comun la preşedinţie. Cele două partide s-au delimitat de preşedintele Traian Băsescu, "o calamitate", după părerea lui Mircea Geoană.


Alianţa se consideră "o alternativă la puterea de dreapta", după cum a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană. El a anunţat că Alianţa este hotărâtă să câştige alegerile şi a reamintit că în 2004 rezultatul alegerilor ar fi fost altul dacă nu ar fi fost Traian Băsescu. "Acordul de alianţă politică are acum o clauză de calamitate pe care nu a avut-o anterior, calamitatea numindu-se Traian Băsescu.

Ceea ce a învăţat PC atunci este că, atunci când ai încredere în Traian Băsescu, a doua zi după ce ai dat mâna cu el, ori rămâi fără mână, ori fără un deget", a declarat Geoană. "PC a fost constrâns şi probabil şantajat de Traian Băsescu să vină la putere şi a doua zi damnat de Traian Băsescu", a explicat Geoană cum s-a întâmplat în 2004, ca PC, în pofida acordului cu PSD, să intre la guvernare cu Alianţa D.A. Adrian Năstase, cel care a parafat înţelegerea cu PC în 2004, a lipsit de la ceremonia de ieri. El spune însă pe blogul său că "în memoria colegilor a rămas ceea ce s-a considerat trădarea din 2004, dar nevoia creării unei mase critice, alternativă la actuala putere (...) a fost mai puternică".


Candidaţi unici la preşedinţie şi şefia guvernului


Alianţa PSD + PC se va dedica creşterii pensiilor, salariilor, alocaţiilor pentru copii şi familii tinere, va susţine agricultura, educaţia, IMM-urile şi creşterea economică. Acordul specifică obligativitatea popularizării mediatice a ofertei politice şi candidaţilor PSD + PC, probabil pe mass-media deţinute de Dan Voiculescu. Condusă de un colegiu al preşedinţilor, Alianţa va forma grupuri comune în parlament. Cele două partide vor candida separat în alegerile locale, vor negocia colegiile uninominale pentru parlamentare şi vor susţine un candidat comun atât pentru funcţia de prim-ministru, cât şi pentru prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite