PSD va lupta pe viata si pe moarte pentru oamenii partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD contraataca si anunta ca va recurge la toate metodele, inclusiv sesizarea forurilor internationale, pentru apararea oamenilor sai, pe care Coalitia vrea sa-i inlature din functii. "Cuvintele de

PSD contraataca si anunta ca va recurge la toate metodele, inclusiv sesizarea forurilor internationale, pentru apararea oamenilor sai, pe care Coalitia vrea sa-i inlature din functii. "Cuvintele de ordine la PSD sunt solidaritate si sprijin pentru colegii nostri. Partidul va continua sa sustina efortul de respectare a Constitutiei in lupta politica oarba pe care actuala putere o duce pentru inlocuirea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Partidul va avea o actiune politica extrem de viguroasa in lupta impotriva epurarii politice si a prigoanei la care sunt supusi alesii nostri locali", a declarat, ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana. Pentru a demonstra unitatea si solidaritatea din PSD, Geoana a venit la conferinta de presa de ieri insotit de ceilalti doi membri ai conducerii partidului, Adrian Nastase si Miron Mitrea, dar prezenta celor doi a fost doar una decorativa, nici unul nefacand nici un fel de declaratii. La Bucuresti au mai fost adusi Constantin Contac si Radu Mazare, doi dintre alesii locali ai PSD. Contac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, desi a fost suspendat din functie de prefect. Radu Mazare, primarul de Constanta, a venit la Bucuresti sa-si pledeze din nou cauza, considerandu-se persecutat de puterea politica.
Ultima arma - motiunea de cenzura
PSD ameninta actuala Putere cu o motiune de cenzura. "Partidul nostru este hotarat ca, in conditiile in care Guvernul si actuala putere nu se intorc imediat la agenda reala a tarii, sa ia in considerare posibilitatea introducerii unei motiuni de cenzura in Parlament, pe tema reala a Romaniei de astazi", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana, referindu-se la inundatii si la situatia economica si sociala a tarii. "De fiecare data cand Guvernul doreste sa mai introduca o taxa sau un bir pentru pensionari sau pentru agricultori, mai apare cate o stenograma. De fiecare data cand se incearca ascunderea unui esec al politicii actualei puteri, mai apare un scandal impotriva opozitiei. Este o practica politica ce ascunde incompetenta si minciuna actualei puteri", a adaugat liderul PSD. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a spus ca in sedinta de ieri a Biroului Permanent National au fost discutate aspecte legate de diferenta foarte mare intre agenda cetateanului si demersurile celor aflati la guvernare. "S-a conturat ideea introducerii unei motiuni de cenzura, noi considerand ca aceasta este singura posibilitate de a readuce guvernarea la agenda cetateanului, iar, daca nu, de a sanctiona guvernarea conform regulilor democratice de functionare a statului", a spus Diaconescu. El a precizat ca toate masurile politice, inclusiv cele radicale, vor face obiectul dezbaterii in structurile de conducere ale PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite