PSD trece la dietă de campanie à la americaine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul va beneficia pe durata campaniilor europarlamentare şi prezidenţiale de serviciile unor consultanţi americani. Iliescu nu crede în specialişti aduşi din afară. „Alege bine!“ este sloganul electoral al social-democraţilor. BPN al PSD a decis ca miniştrii, liderii şi activiştii săi să fie cooptaţi în campania electorală.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu s-a arătat sceptic în privinţa contractului de consultanţă politică, încheiat între partid şi firma Benenson Strategy Group.

„Eu nu pun niciodată temei pe consultanţi străini, care habar n-au de realităţile ţării noastre. Una e America, alta e România. Aşa că eu sunt mai sceptic în privinţa asta”, a declarat Ion Iliescu.

Contractul a fost parafat ieri, după cum a declarat secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea. Firma americană a fost implicată în campania preşedintelui american şi va colabora cu PSD pe toată durata anului 2009, după cum precizează Bogdan Niculescu Duvăz, purtătorul de cuvânt al PSD.

Geoană aşteaptă congresul

Consiliul Naţional al PSD s-ar putea întruni la Bucureşti, într-o săptămână sau în zece zile, a precizat Bogdan Niculescu Duvăz.

Consiliul va decide data congresului PSD, care îl va mandata prin vot pe Mircea Geoană să reprezinte partidul în alegerile prezidenţiale.  Toţi miniştrii, liderii, militanţii şi activiştii PSD vor fi cooptaţi în desfăşurarea campaniei electorale, a decis ieri BPN al PSD.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a scris pe blogul său că social democraţii trebuie să se mobilizeze pentru a câştiga alegerile: “Traian Băsescu, din păcate, nu va fi învins de o alternativă mai bună, de o ofertă pozitivă fabuloasă, ci de un vot negativ, amplificat de situaţia tot mai grea din ţară. (...) Nu este suficient doar să aşteptăm căderea lui Băsescu. Mult mai utilă ar fi concentrarea pe ceea ce avem şi pe ceea ce putem mobiliza noi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite