PSD va susţine moţiunea PNL pe legea educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii au decis să sprijine moţiunea pe care liberalii au iniţiat-o pe legea educaţiei, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe acest act normativ.

"A fost solicitarea expresă a parlamentarilor PSD din Ardeal să ne alăturăm demersului PNL, iar conducerea partidului a fost de acord. Senatorii şi deputaţii noştri vor semna moţiunea astfel încât să se ajungă la numărul necesar de semnături pentru a fi depusă", a declarat pentru "Adevărul" purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan.

Liberalii nu pot depune singuri o moţiune de cenzură deoarece nu au suficienţi parlamentari şi de aceea au nevoie de sprijinul PSD.

Moţiunea de cenzură pe legea educaţiei trebuie depusă în termen de trei zile de la data la care Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe acest act normativ, adică în termen de trei zile începând de azi. Dacă moţiunea de cenzură va trece, atunci Guvernul Boc V va fi demis, în caz contrat legea educaţiei fiind considerată adoptată.

Asumarea răspunderii Executivului pe legea educaţiei a stârnit un nou scandal în Parlament, Opoziţia părăsind în cele din urmă şedinţa. Premierul Emil Boc a dat citire proiectului de legem în faţa unei săli de plen pe trei sferturi goală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite