PSD şi-a plagiat moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină campanie, social-democraţii au lansat raportul "Putere fără guvernare", în care reiau copy-paste vechile critici la adresa guvernului Raportul PSD - "1200 de zile de haos" -

În plină campanie, social-democraţii au lansat raportul "Putere fără guvernare", în care reiau copy-paste vechile critici la adresa guvernului

Raportul PSD - "1200 de zile de haos" - dezvoltă, de fapt, criticile aduse guvernării de dreapta din moţiunea de cenzură de opt luni - "1000 de zile de haos".

La document o contribuţie majoră a fost adusă de Adrian Năstase, în prezent preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi şeful departamentelor partidului - ministerele din umbră.

Fostul premier pregăteşte acest raport de mai bine de două luni, afirmă surse din PSD, dar Năstase s-a apucat mai abitir de lucru după ce a câştigat Consiliul Naţional al partidului.

Documentul conţine numeroase remarci ironice: "guvernarea de dreapta dăunează grav sănătăţii publice" sau "Agricultura României: de la aviară la caltaboşi" se regăsesc în raport.

"1000 de zile de haos", reîncărcat

Raportul despre guvernarea de dreapta, intitulat "1200 de zile de haos în România", aminteşte de moţiunea de cenzură a social-democraţilor din toamna anului trecut - "1000 de zile de haos".

De fapt, documentul continuă şi dezvoltă o serie din criticile făcute atunci.În privinţa politicii externe, de exemplu, documentul făcut public ieri afirmă că "România este o ţară de rangul doi în UE". În toamnă, în moţiunea PSD se spunea: "România este azi izolată, o ţară "de mâna a doua" în dialogul internaţional".
În privinţa politicilor fiscale, în toamnă, social-democraţii criticau "politicile liberale proaste făcute pentru câteva grupuri privilegiate".

Acum acuzaţiile sunt ceva mai elaborate, înfierându-se "preocuparea pentru satisfacerea intereselor unor grupuri restrânse care transcede toate politicile publice şi măsurile guvernării de dreapta: de la cele privind infrastructura, la sănătate, la mediu".

La fel ca şi în cazul moţiunii de cenzură sunt criticate derapajele economice şi sociale şi îndepărtarea faţă de modelul european.

PNL: PSD nu are căderea să critice

Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a declarat că social-democraţii nu au calitatea morală să facă aprecieri de genul celor prezentate în raport.

"Dacă se doreşte o analiză a guvernării, este un lucru foarte normal, numai că aceasta trebuie făcută pe datele de la Comisia Centrală de Statistică", a susţinut Meleşcanu.

Mii de mici fluturi, berceni, nicolăeşti fagogitează economia
Mircea Geoană,
preşedintele PSD

Ce spune raportul PSD

Guvernarea a pus în aplicare măsuri liberal-radicale, menite să dea satisfacţie unor grupuri sociale şi de interese restrânse

Guvernarea ratat şansa de a construi în continuare dezvoltarea economică

Guvernarea a fost şi continuă să fie insensibilă la dialogul social şi măsurile de protecţie socială active

Guvernarea este falimentară în materia exploatării oportunităţilor integrării europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite