PSD respinge moratoriul lui Meleşcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansată ca o idee personală de vicepreşedintele liberal Teodor Meleşcanu (foto), soluţia moratoriului până la euroalegeri are adepţi în PNL, însă nu este văzută cu ochi buni de

Lansată ca o idee personală de vicepreşedintele liberal Teodor Meleşcanu (foto), soluţia moratoriului până la euroalegeri are adepţi în PNL, însă nu este văzută cu ochi buni de social-democraţi.

În Biroul Politic al PNL nu a fost discutat până în prezent un astfel de scenariu, însuşi premierul Călin Popescu Tăriceanu declarându-se surprins de declaraţia lui Meleşcanu. Chestionat de către vicepreşedinţii partidului pe această temă, luni seara, în cadrul unei întâlniri, primul-ministru a afirmat, mirat, că este vorba despre "o părere personală" a ministrului apărării, susţin surse liberale.

Alţi membrii ai conducerii liberale pun poziţia lui Meleşcanu pe seama atitudinii "nerăzboinice" a acestuia, dar şi a relaţiilor apropiate pe care le are cu unii pesedişti. Potrivit unor surse din partid, şi altor lideri precum Norica Nicolai, Crin Antonescu sau Varujan Vosganian le-ar surâde această idee. De altfel, Antonescu a declarat, ieri, că propunerea respectivă este "o ipoteză care poate fi discutată", refuzând să facă şi alte aprecieri.

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că soluţia PNL privind moratoriul reprezintă "o chestie total neserioasă şi ruptă de realitate". "Ori Meleşcanu, ori toţi liberalii nu mai trăiesc în lumea asta. Nu mai citesc ziarele, nu mai ştiu că noi am depus moţiune. Trebuiau să facă acum trei luni, acum şapte luni, moratoriu. În timp ce noi vrem să-i dăm jos, ei fac moratoriu pentru opt luni?", a apreciat Ponta, citat de Mediafax. Şi purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu a precizat că propunerea liberalului nu este o soluţie pentru PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite