PSD renunţă la referendumul intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost convins să renunţe la ideea organizării unui referendum şi să accepte propunerea consultării membrilor de partid. După ce acum mai bine de două

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost convins să renunţe la ideea organizării unui referendum şi să accepte propunerea consultării membrilor de partid.
După ce acum mai bine de două săptămâni Mircea Geoană a anunţat că se va organiza un referendum, iar membrii şi simpatizanţii PSD vor fi supuşi unui tir de întrebări, la şedinţa de ieri a BPN a PSD, liderii social-democraţii au ajuns la concluzia că acest lucru nu se poate realiza. Prin urmare, ei vor pune bazele unor consultări permanente cu organizaţiile, pe tot felul de teme. Acest dialog deschis cu "baza" partidului va fi coordonată de o comisie. Prezent la şedinţa BPN, fostul şef al statului Ion Iliescu şi-a exprimat dezacordul în legătură cu ideea referendumului, pe care o consideră greşită. Iliescu a afirmat că se impune de fapt o dezbatere internă despre starea partidului, iar varianta referendumului "este o alegre proastă". "Referendumul implică un răspuns la o întrebare prin da sau nu. Aici, noi nu avem ce să întrebăm, ca să primim un astfel de răspuns", a precizat Iliescu. El a apreciat că se impune o dezbatere despre starea PSD, dezbatere la care vrea să se implice personal. Surse din PSD spun că ideea lui Geoană privind organizarea referendumului a fost demontată de fostul preşedinte al PSD Ion Iliescu, care a fost susţinut şi de Miron Mitrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite