PSD renunţă şi la moţiune, şi la comisia de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD nu va propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa suspendării preşedintelui, dar dacă un grup parlamentar va solicita înfiinţarea acestei comisii,

PSD nu va propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa suspendării preşedintelui, dar dacă un grup parlamentar va solicita înfiinţarea acestei comisii, social-democraţii vor vota pentru, a declarat Mircea Geoană (foto).

"Este nefiresc ca PSD să ceară o comisie suplimentară", a adăugat Geoană. Preşedintele PSD a mai spus că nu este vorba despre o schimbare a strategiei de suspendare, menţionând chiar că social-democraţii "n-ar fi nefericiţi" dacă o astfel de comisie s-ar forma. Mircea Geoană a mai anunţat că PSD nu va susţine o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Tăriceanu.

Geoană a precizat că partidul său nu va da indicaţii privind modul în care premierul îşi va restructura Cabinetul.

Ce spune regulamentul

Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei şi Senatului prevede că deputaţii şi senatorii sunt consultaţi dacă există date suficiente pentru a fi sesizată Curtea Constituţională sau dacă este necesară constituirea unei comisii comune de anchetă. În cazul în care se consideră că datele sunt suficiente, propunerea de suspendare se trimite de îndată Curţii Constituţionale. În termen de 24 de ore de la primirea avizului Curţii Constituţionale, Camerele reunite se întâlnesc pentru a hotărî asupra suspendării preşedintelui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite